Dimitrije Ostojic / Shutterstock.com

Nieuws Oekraïne

Poetin-partij: buitenlandse fabrieken nationaliseren

8 Maart 2022 - Klaas van der Horst

De fabrieken van de bedrijven die willen vertrekken uit Rusland vanwege de invasie in Oekraïne, moeten genationaliseerd worden. Dit zegt secretaris-generaal Andrej Toertsjak van Jedinaja Rossia, de partij van Vladimir Poetin.

Het vertrek van veel buitenlandse bedrijven en investeerders uit Rusland heeft een massieve omvang gekregen en zorgt, samen met alle Westerse sancties, voor grote problemen in het land. De partij-voorman noemde geen namen van bedrijven, maar waarschuwde in het algemeen.

Toertsjak wil de 'weglopers' bestraffen: "Het is een uiterste maatregel, maar steken in de rug accepteren we niet, en onze mensen die banen verliezen beschermen we. Dit is een echte oorlog, niet alleen tegen Rusland als geheel, maar ook tegen de burgers ervan. Wij zullen daarom niet werkeloos toezien, maar harde maatregelen nemen, die passend zijn bij een oorlogssituatie," aldus Toertsjak.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond Granen

Oekraïense exportmotor piept en kraakt

Analyse Granen

Oekraïense boeren in 2023 nog verder onder druk

Nieuws Granen en grondstof

Graanexport Oekraïne begint te haperen

Nieuws Oekraïne

Van gestolen graan tot lage opbrengsten in Oekraïne

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox