Shutterstock

Nieuws Fosfaat

NVWA beboet 10 melkveehouders om fosfaat

23 Maart 2022 - Klaas van der Horst

Bij risico-gerichte inspecties op 13 melkveebedrijven in 2020 bleek bij een kleine kwart hiervan toch alles in orde te zijn qua fosfaatrechten. Dit meldt de NVWA. de uitkomsten geven geen beeld voor de gehele melkveesector.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In totaal zijn tien overtredingen vastgesteld over kalenderjaar 2019 en vier (ook) over kalenderjaar 2018. Deze inspectieresultaten geven nadrukkelijk geen volledig of zelfs representatief beeld van de situatie in de melkveehouderij. Daarvoor is de groep onderzochte bedrijven te klein. Bovendien waren de onderhavige bedrijven juist geselecteerd omdat er al een vermoeden bestond dat er wel eens iets niet kon kloppen. Het betreft immers risicogerichte inspecties.

Minder inspecties door corona
Daarnaast zijn bedrijven waar nog een juridische procedure liep over de hoogte van het fosfaatrecht, buiten de selectie gehouden en niet in onderzoek genomen. Ook zijn er mede door corona minder bedrijven geïnspecteerd dan in eerste aanleg de planning was.

De tien bedrijven waar een overtreding geconstateerd is voor het hebben van te weinig fosfaatrechten, hebben allemaal met een proces-verbaal gekregen en een boete, conform de afspraken met het Openbaar Ministerie.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden