FrieslandCampina

Nieuws Melk

Fors hogere melkprijs van FrieslandCampina in april

28 Maart 2022 - Klaas van der Horst - 1 reactie

FrieslandCampina verhoogt de garantieprijs voor april met €2 per 100 kilo ten opzichte van maart. Het coöperatieve zuivelconcern gaat ervan uit dat de melkaanvoer blijft achterlopen en dat de vraag naar zuivelproducten en boerderijmelk goed blijft. Dit heeft FrieslandCampina vandaag (maandag 28 maart) bekendgemaakt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Een verdere vertaling van de bovengeschetste verwachtingen is dat de melkprijzen van de referentiebedrijven verder toenemen, waardoor FrieslandCampina dan ook de melkprijs moet verhogen. 

Verschil met Arla
Met deze stap wijkt FrieslandCampina wel flink af van wat Arla een week eerder deed. Arla verhoogde de april-prijs namelijk met slechts €0,50 per 100 kilo. Daarbij moet worden gezegd dat Arla in maart juist een grote stap omhoog zette qua uitbetaling van melkgeld, terwijl FrieslandCampina toen iets bescheidener verhoogde. Uit de Boerenbusiness melkprijsvergelijker komt naar voren dat FrieslandCampina een hogere melkprijs uitbetaalt dan Arla en ook op een structureel iets hoger niveau lijkt te zitten.

Kleinere plus biologisch
De biologische garantieprijs van FrieslandCampina voor april is €1,25 euro hoger ten opzichte van vorige maand en komt uit op €55,50 per 100 kilo. Deze verhoging is gebaseerd op hogere biologische referentieprijzen in de afgelopen periode en de verwachting dat de biologische prijzen van boerderijmelk van de referentiebedrijven verder stijgen door de aanhoudende goede vraag naar biologische zuivelproducten.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden