Milcobel

Nieuws Zuivel

Milcobel mag productie en uitlevering kaas hervatten

6 Mei 2022

Milcobel kan weer kaas uitleveren uit bestaande voorraden en de productie in de fabriek in Moorslede gefaseerd opstarten. Dit laat het Belgische voedselagentschap FAVV weten. Alles is veilig verklaard en er is groen licht gegeven voor deblokkade na het listeria-incident. De vrijgave volgt op een risicoanalyse onder toezicht van FAVV. Daarvoor zijn de hele fabriek én kaasvoorraad gecontroleerd.

Milcobel meldt dat de oorzaak van de besmetting terug te leiden is tot het onderhoud van één van de zeven pekelbaden. Producten die in die periode in dat pekelbad hebben gezeten, zijn ofwel geblokkeerd in de fabriek, of uit voorzorg teruggeroepen. De eerder gepubliceerde recall van bepaalde kazen blijft onverminderd gehandhaafd. Volgens een uitgebreide monstername (ruim 3.000 stalen) hebben geen met listeria besmette producten de consument bereikt.

In nauw overleg met voedselagentschap FAVV wordt de uitlevering van de kaasvoorraden ter hand genomen en wordt de fabriek in Moorslede weer opgestart. Door het stilleggen van de fabriek moest Milcobel een deel van het personeel tijdelijk verlof geven en moest een flink volume melk op de spotmarkt worden verkocht. Wat de schade is van het voorval, kan Milcobel nog niet zeggen. Er is een verzekering voor recalls, maar is er ook schade door stillegging en het niet kunnen produceren volgens plan.

Milcobel meldt dat het incident in ieder geval grondig geëvalueerd wordt en dat er de nodige lessen uit worden getrokken. Het risicomanagement wordt nog verder aangescherpt.

boerenbusiness.nl

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan

Meer over

Milcobel
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Zuivel

Kaasuitlevering Milcobel tijdelijk gestokt om listeria

Nieuws Melk

Milcobel lanceert CO2-neutrale kazen

Nieuws Milcobel

Milcobel heeft zichzelf 'indrukwekkend verbeterd'

Achtergrond coöperatie

Rechtzaken tegen Milcobel door vertrekkende leden

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief