Shutterstock

Nieuws Zuivel

Nederlands babypoeder naar VS om tekort te vullen

18 Mei 2022 - 1 reactie

Nestlé springt bij om het tekort aan babymelkpoeder in de Verenigde Staten aan te vullen. Dit gebeurt onder andere vanuit de productielocatie die het Zwitserse zuivelconcern in Nunspeet heeft. Ook vanuit Zwitserland wordt babymelkpoeder naar de Verenigde Staten geëxporteerd.

De geïmporteerde babymelkpoeder wordt door Nestlé per vliegtuig naar de Verenigde Staten vervoerd. In dat land zijn grote tekorten ontstaan doordat een fabriek van de Amerikaanse fabrikant Abbott Laboratories al maanden stilligt. Dit nadat babymelkpoeder van de fabrikant werd gelieerd aan een babysterfte.

Hypo-allergene melkpoeder
De export focust voornamelijk zich op hypo-allergene melkpoeder (zonder koemelk), omdat de tekorten in de Verenigde Staten daarvan het meest nijpend zijn en dit tot maatschappelijke onrust leidt. Vanuit Nederland gaat het om melkpoeder van het merk Gerber. De melkpoeder uit Zwitserland is van het merk Alfamino.

De Amerikaanse voedselautoriteiten hebben Abbott Laboratories intussen weer groen licht gegeven om de melkpoederproductie op te starten, maar naar verwachten gaat het nog maanden duren voordat de tekorten zijn opgelost.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
erik 18 Mei 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10898518/nederlands-babypoeder-naar-vs-om-tekort-te-vullen]Nederlands babypoeder naar VS om tekort te vullen[/url]
Babypoeder , dat is nieuw voor mij. Hier werden ze ergens anders van gemaakt
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Ondernemen

Staking bij Nunspeetse melkpoederfabriek Nestlé

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox