Bedrijfsnieuws Nestlé

melkpoeder

Nieuws Zuivel

Nederlands babypoeder naar VS om tekort te vullen

Nestlé sprint bij om het tekort aan babymelkpoeder in de Verenigde Staten aan te vullen. Dit gebeurd onder meer vanuit de productielocatie het Zwitserse zuivelconcern in Nunspeet heeft. Ook vanuit Zwitserland wordt babymelkpoeder naar de VS geëxporteerd.
18 Mei 2022
rusland Danone

Nieuws Oorlog

Zuivelreuzen schalen af in Oekraïne

Danone, Nestlé en Lactalis stoppen geheel of gedeeltelijk de productie in Oekraïne, omdat de Russen dat land afgelopen week binnen zijn gevallen. 
2 Maart 2022
Nestle

Nieuws Jaarcijfers

Organische groei, maar ook omzetverlies voor Nestlé

Voedingsmiddelengigant Nestlé heeft over het afgelopen jaar zowel organische groei als omzetverlies genoteerd. CEO Mark Schneider is tevreden met de resultaten. Voor 2021 verwacht het concern dat de organische groei doorzet.
18 Februari 2021
energie zonnepanelen zonneenergie zonnepark

Nieuws Energie

Grootste zonnepark van Texas in handen van Nestlé

Nestlé investeert in één van de grootste zonneparken van de Verenigde Staten (VS). Met ruim 800 hectare zonnepanelen wil het voedingsconcern een grote stap vooruit zetten in de duurzaamheidsambitie.
14 December 2020
Nestle Harvest Gourmet

Nieuws Food

Nestlé wil Azië veroveren met plantaardig voedsel

Voedingsconcern Nestlé speelt in op de groeiende vraag van Chinese consumenten naar plantaardige producten. Onder het merk Harvest Gourmet brengt het onder andere vegetarische burgers, worstjes, nuggets en gehakt op de markt.
10 December 2020
Nestle

Nieuws Food

Nestlé gaat duurzame landbouw verder belonen

Nestlé heeft zichzelf stevige klimaatdoelen opgelegd. Het voedingsconcern wil de CO2-uitstoot komende 10 jaar halveren en tegen 2050 netto nul bereiken. De aanpak is gericht op regeneratieve landbouw, overschakeling op hernieuwbare energie en een groter plantaardig aanbod.
3 December 2020
Nestle

Nieuws Investering

Nestlé investeert 50 miljoen euro in China

Nestlé heeft een investering van bijna €50 miljoen binnen de Chinese landsgrenzen op de planning staan. De investering richt zich op verschillende onderdelen van Nestlé in de Aziatische grootmacht, zoals de lokale graanteelt in de provincie Heilongjiang en vermindering van uitstoot van broeikasgassen.
11 September 2020
melk zuivel

Inside Melk

FrieslandCampina zet stap in Global Dairy Top 20

In de eerste helft van 2019 hebben zuivelondernemingen 85 deals gesloten, zo blijkt uit een nieuw rapport van Rabobank. Door alle kleine investeringen in kaas stijgt FrieslandCampina naar de ... plaats in de Global Dairy Top 20 van de bank.
7 Augustus 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox