ForFarmers

Nieuws Beurs

Koers ForFarmers kruipt weer langzaam omhoog

1 Juni 2022

Het aandeel van ForFarmers heeft in de tweede helft van mei een behoorlijke koerswinst geboekt. Procentueel gezien althans. Het aandeel beweegt intussen weer rond de koers van €3.

Op 9 mei noteerde de slotkoers een dieptepunt van €2,57 om vervolgens met ruim 15% aan te trekken tot €3 eind vorige week. De voorzichtige ommekeer kwam kort nadat het veevoerconcern de kwartaalcijfers had gepubliceerd. Die waren, zoals verwacht, niet best. De ebitda verloor 47%, zonder dat verdere details over afzetcijfers werden prijsgegeven. 

De mindere prestaties zijn intussen geprijsd in de koers. Mogelijk dat beleggers nu anticiperen op verbetering van de resultaten, getuige de oplopende koers. Hoewel het aandeel ForFarmers als ondergewaardeerd kan worden gezien, moedigen banken nog niet aan om in te stappen. Met uitzondering van Kepler Cheuvreux (dat een verkoopadvies hanteert) staat het advies op veelal 'houden'. Een beleggersterm die staat voor afwachten, zowel voor potentiële kopers als verkopers.

Wachten op nieuwe strategie en topman
Op korte termijn valt er weinig koersgevoelig nieuws van ForFarmers te verwachten. Aankomend CEO Chris Deen, die overkomt van Aviko, treedt op 1 juli aan. Enige tijd daarna komt ForFarmers met een aangepaste versie van de nieuwe strategie. Aanvankelijk was de kernboodschap daarin dat ForFarmers buiten Europa wilde treden, maar die ambities werden door tegenvallende prestaties in de ijskast gezet. Ook het eigen inkoopprogramma, dat nog niet is afgerond, staat sinds half maart on hold.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Voer

Hoe voerbedrijven omgaan met krimpende veestapel

Nieuws Halfjaarcijfers

ForFarmers geeft positieve winstwaarschuwing af

Achtergrond ForFarmers

'Britse fusie schot voor de boeg van koers ForFarmers'

Nieuws Voer

ForFarmers UK fuseert met Brits pluimveevoerbedrijf

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief