ForFarmers

Nieuws Beurs

Koers ForFarmers kruipt weer langzaam omhoog

1 Juni 2022 - Wouter Baan

Het aandeel van ForFarmers heeft in de tweede helft van mei een behoorlijke koerswinst geboekt. Procentueel gezien althans. Het aandeel beweegt intussen weer rond de koers van €3.

Op 9 mei noteerde de slotkoers een dieptepunt van €2,57 om vervolgens met ruim 15% aan te trekken tot €3 eind vorige week. De voorzichtige ommekeer kwam kort nadat het veevoerconcern de kwartaalcijfers had gepubliceerd. Die waren, zoals verwacht, niet best. De ebitda verloor 47%, zonder dat verdere details over afzetcijfers werden prijsgegeven. 

De mindere prestaties zijn intussen geprijsd in de koers. Mogelijk dat beleggers nu anticiperen op verbetering van de resultaten, getuige de oplopende koers. Hoewel het aandeel ForFarmers als ondergewaardeerd kan worden gezien, moedigen banken nog niet aan om in te stappen. Met uitzondering van Kepler Cheuvreux (dat een verkoopadvies hanteert) staat het advies op veelal 'houden'. Een beleggersterm die staat voor afwachten, zowel voor potentiële kopers als verkopers.

Wachten op nieuwe strategie en topman
Op korte termijn valt er weinig koersgevoelig nieuws van ForFarmers te verwachten. Aankomend CEO Chris Deen, die overkomt van Aviko, treedt op 1 juli aan. Enige tijd daarna komt ForFarmers met een aangepaste versie van de nieuwe strategie. Aanvankelijk was de kernboodschap daarin dat ForFarmers buiten Europa wilde treden, maar die ambities werden door tegenvallende prestaties in de ijskast gezet. Ook het eigen inkoopprogramma, dat nog niet is afgerond, staat sinds half maart on hold.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Benoeming

ForFarmers vindt nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Interview Pieter Wolleswinkel

ForFarmers wil na moeilijk jaar nu doorpakken

Nieuws Jaarcijfers 2023

ForFarmers sluit 2023 met nipt verlies af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden