Agrifoto

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina boekt omzetgroei in Nigeria

7 Juni 2022 - Wouter Baan

FrieslandCampina Wamco heeft vorig jaar een omzetgroei van 35% gerealiseerd. De omzet van FrieslandCampina Wamco, waar het Nederlandse zuivelconcern meerderheidsaandeelhouder van is, kwam vorig jaar uit op 268,4 miljard Nigeriaanse naira. Dit is omgerekend ruim €600 miljoen.

Dat is bekendgemaakt op de Algemene vergadering van aandeelhouders die vorige week plaatsvond in Lagos. Het bruto bedrijfsresultaat steeg met 13% tot omgerekend krap €50 miljoen. De winst voor belasting daalde echter met 15% tot €28 miljoen. Deze teruggang komt door hogere financieringskosten als gevolg van de devaluatie van de Nigeriaanse munt.

De top van het Nigeriaanse zuivelbedrijf spreekt van een succesvol jaar, waarbij de focus lag op het versterken van de merken en de fysieke beschikbaarheid van zuivelproducten. Ook de lancering van de in Nederland ontwikkelende mobiele yoghurtfabriek op de Nigeriaanse markt wordt als hoogtepunt opgevoerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden