Agrifoto

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina boekt omzetgroei in Nigeria

7 Juni 2022

FrieslandCampina Wamco heeft vorig jaar een omzetgroei van 35% gerealiseerd. De omzet van FrieslandCampina Wamco, waar het Nederlandse zuivelconcern meerderheidsaandeelhouder van is, kwam vorig jaar uit op 268,4 miljard Nigeriaanse naira. Dit is omgerekend ruim €600 miljoen.

Dat is bekendgemaakt op de Algemene vergadering van aandeelhouders die vorige week plaatsvond in Lagos. Het bruto bedrijfsresultaat steeg met 13% tot omgerekend krap €50 miljoen. De winst voor belasting daalde echter met 15% tot €28 miljoen. Deze teruggang komt door hogere financieringskosten als gevolg van de devaluatie van de Nigeriaanse munt.

De top van het Nigeriaanse zuivelbedrijf spreekt van een succesvol jaar, waarbij de focus lag op het versterken van de merken en de fysieke beschikbaarheid van zuivelproducten. Ook de lancering van de in Nederland ontwikkelende mobiele yoghurtfabriek op de Nigeriaanse markt wordt als hoogtepunt opgevoerd.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Zuivel

Friso blijft in handen van FrieslandCampina

Analyse melk

FrieslandCampina bevrijdt zich van Duitse last

Nieuws Overname

FrieslandCampina doet Duitse tak van de hand

Nieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina vangt bot met verkoop Friso

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief