Agrifoto

Nieuws Zuivel

Friso blijft in handen van FrieslandCampina

21 Juni 2022

De afgelopen maanden gonsde het van de verkoopgeruchten, maar FrieslandCampina heeft besloten om babyvoedingmerk Friso toch zelf te houden. Friso is belangrijk voor het totaal portfolio, zo motiveert de zuivelcoöperatie haar beslissing.

De business-unit Specialised Nutrition zal zich volledig focussen op de productie en vermarkting van Friso. De kernmarkten waarop gefocust gaat worden zijn: China, Griekenland, Maleisië, Mexico en Vietnam. Dit is de uitkomst van de strategische evaluatie van het merk dat FrieslandCampina eind vorig jaar aankondigde. Daarin was verkoop ook een optie. Er was wel interesse van diverse investeringspartijen, maar naar verluidt wilden die niet de vraagprijs van circa €2 miljard betalen, zo meldde Bloomberg onlangs.

FrieslandCampina meldt verder dat de ledenraad heeft ingestemd met de verkoop van diverse consumentenzuivelmerken aan Theo Müller. Dit nieuws werd vorige week als donderslag bij heldere hemel aangekondigd.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer
Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Analyse melk

FrieslandCampina bevrijdt zich van Duitse last

Nieuws Overname

FrieslandCampina doet Duitse tak van de hand

Nieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina vangt bot met verkoop Friso

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina boekt omzetgroei in Nigeria

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief