Reimar / Shutterstock.com

Nieuws Melkprijzen

Melkprijs Canada omhoog op verzoek van sector

23 Juni 2022

Melkveehouders in Canada ontvangen vanaf september een hogere melkprijs, nadat hiervoor een verzoek was ingediend om de forse gestegen kosten op te vangen. Dit is door de Canadian Dairy Commission (een toezichthoudend overheidsorgaan) beslist.

Vanaf september stijgt de melkprijs met $1,92 per liter, nadat eerder dit jaar al een verhoging van ruim Canadese dollarcent was doorgevoerd. Normaal gesproken wordt de Canadese melkprijs één keer per jaar vastgesteld, maar door de fors gestegen kosten dienden melkveehouders een ongebruikelijk verzoek voor een tussentijdse toeslag. Hierop heeft de CDC groen licht gegeven, waarbij naar eigen zeggen rekening is gehouden dat zuivel voor consumenten in Canada betaalbaar blijft.

Het verzoek van de melkveehouders om de melkprijs te verhogen, kwam op veel kritiek van de Canadese retail te staan. Met de relatief milde verhoging die nu is doorgevoerd, lijkt de CDC op een compromis te hebben aangestuurd.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer
Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief