Reimar / Shutterstock.com

Nieuws Melkprijzen

Melkprijs Canada omhoog op verzoek van sector

23 Juni 2022

Melkveehouders in Canada ontvangen vanaf september een hogere melkprijs, nadat hiervoor een verzoek was ingediend om de forse gestegen kosten op te vangen. Dit is door de Canadian Dairy Commission (een toezichthoudend overheidsorgaan) beslist.

Vanaf september stijgt de melkprijs met $1,92 per liter, nadat eerder dit jaar al een verhoging van ruim Canadese dollarcent was doorgevoerd. Normaal gesproken wordt de Canadese melkprijs één keer per jaar vastgesteld, maar door de fors gestegen kosten dienden melkveehouders een ongebruikelijk verzoek voor een tussentijdse toeslag. Hierop heeft de CDC groen licht gegeven, waarbij naar eigen zeggen rekening is gehouden dat zuivel voor consumenten in Canada betaalbaar blijft.

Het verzoek van de melkveehouders om de melkprijs te verhogen, kwam op veel kritiek van de Canadese retail te staan. Met de relatief milde verhoging die nu is doorgevoerd, lijkt de CDC op een compromis te hebben aangestuurd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief