Shutterstock

Nieuws Financiering

Rabobank richt pijlen op koplopers in de landbouw

23 Juni 2022 - 1 reactie

Rabobank blijft open voor nieuwe boerenklanten en richt zich daarbij op de koplopers in de agrarische sector. Dat meldt de bank vandaag tegenover Boerenbusiness. Vrijdag publiceerden we al dat de bank door de stikstofplannen bij een financieringsaanvraag scherper gaat kijken naar het toekomstperspectief van de betreffende boer.

"De deur voor boeren staat open en blijft open", stelt de bank. "De stikstofplannen van het kabinet roepen veel emotie op bij onze klanten en terecht vragen zij ook van ons als bank helderheid wanneer wij wel of niet financieren. Door gebrek aan duidelijkheid wat de kabinetsplannen precies betekenen voor individuele agrarisch ondernemers, is daar helaas geen eenduidig antwoord op te geven."

Kritischer kijken naar financiering uitbreiding en overname
De bank vervolgt in een schriftelijke toelichting: "Voorop staat dat wij elke financieringsaanvraag individueel blijven beoordelen: leningen die we verstrekken moeten bijdragen aan het perspectief en het verdienmodel van een ondernemer en de verduurzaming van zijn of haar onderneming. De toekomst van boerenbedrijven, in het bijzonder rondom Natura 2000-gebieden, is op dit moment heel onzeker. Het goede gesprek met de ondernemer over de toekomst van het bedrijf is hierbij heel belangrijk. Wij vinden het in het belang van onze klanten verstandig om als bank nog kritischer te kijken naar financieringsaanvragen voor uitbreiding en bedrijfsovernames. We kijken daarbij naar de extra risico's van de stikstofaanpak van het kabinet voor het verdienmodel en de toekomstbestendigheid van de onderneming. De bank blijft ook open voor nieuwe klanten en zal zich daarbij richten op koplopers in de agrarische sector."

Rabobank geeft geen verder details over haar kredietverstrekking.

boerenbusiness.nl

Linda van Eekeres

Linda van Eekeres is meeschrijvend eindredacteur. Zij focust zich vooral op macro-economische ontwikkelingen en de invloed van de politiek op de agrosector.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Hekman 23 Juni 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10899203/rabobank-richt-pijlen-op-koplopers-in-de-landbouw]Rabobank richt pijlen op koplopers in de landbouw[/url]
De media verdraaid alles in Nederland,dit is ook een leugen
Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Rabobank

Rabobank haalt de teugels bij financiering aan

Nieuws Rabobank

Inflatie leidt tot milde recessie eind dit jaar

Nieuws Financiering

Rabobank gaat door met duurzaamheidskorting

Nieuws Grondcoöperatie

Coöperatie helpt Friese boeren bij aankoop grond

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief