Provincie Groningen

Nieuws Stikstofcrisis

Staghouwer wil om tafel met boerenorganisaties

30 Juni 2022 - 11 reacties

Henk Staghouwer, de minister van Landbouw, wil volgende week om tafel met alle boerenorganisaties om te praten over het toekomstperspectief voor de boeren en over de boerenprotesten van de afgelopen dagen tegen het stikstofbeleid. Hij stelt daarbij wel als voorwaarde dat enkel organisaties welkom zijn die op een waardige wijze actie voeren en dat het gesprek ook in alle rust kan plaatsvinden.

Staghouwer deed de oproep donderdagmorgen bij de opening van de Lely Campus in Lelystad, die werd uitgevoerd door koning Willem-Alexander. De bewindsman gaf aan zo snel als mogelijk met de boerenorganisaties om tafel te zitten, maar wel die organisaties die de komende dagen op een correcte wijze actie voeren. "En bewindspersonen en leden van het parlement bijvoorbeeld thuis op komen zoeken, hoort daar onder meer niet bij", zei Staghouwer. Volgens hem moet het gesprek met de organisaties gaan over hoe de Nederlandse landbouw de klimaatdoelen die het kabinet heeft gesteld zo optimaal als mogelijk kan halen. "Daarbij hoort zeker ook innovatie bij, net als kringlooplandbouw, water en klimaat."

Staghouwer benadrukt dat de laatste dagen veel over boeren is gepraat, maar niet met boeren. "Het beeld blijft dat we er bewust op uit zijn de hele agrarische sector te verminderen. Dat is absoluut niet zo. Boeren maken fantastische producten en zijn goed bezig. Maar we moeten veranderen, verduurzamen, in klimaat, stikstof en water. En ik heb het eerder gezegd, maar zeg het nogmaals: we willen een sterke agrarische sector en primaire producent houden."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
11 reacties
Abonnee
betweter 30 Juni 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10899318/staghouwer-wil-om-tafel-met-boerenorganisaties]Staghouwer wil om tafel met boerenorganisaties[/url]
alle boeren organisaties moeten meepraten onder aanvoering van Jeroen van Maanen
en niet uit elkaar laten drijven!!!
Sens 30 Juni 2022
Of allemaal tegelijk of gewoon helemaal niemand met zo iemand als Staghouwer. Anders worden we allemaal weer tegen elkaar uitgespeeld!
Zijn rol bij ons persoonlijk is zeer dubieus! Die man heeft weinig goeds in de zin.
ikke 30 Juni 2022
Lto zal graag aanschuiven, dan kan staghouwer stellen in overleg met de sector, lto een dikke bonus, maar de sector zit toch niet in het bejaardenhuis?
Abonnee
frog 30 Juni 2022
Nu willen ze Veerman als bemiddelaar aanstellen laat mij niet lachen die gast kotst op ons boeren!
Abonnee
Henkjan Otten 30 Juni 2022
Pappen en nathouden. Cees Veerman die meehelpt boeren te halveren. Staghouwer is de afleider minister.
Jeroen van Maanen die eerst met slaande ruzie wegging bij FDF, vervolgens de NMV opgeblazen heeft, en zich nu weer probeert op te dringen. Zo komen we er vast wel..
Abonnee
gerard 1 Juli 2022
eerst Nederland plat,
dan Rutte met z'n vieze clubje weg
en dan, dan, dan mischien eerst kijken wat we terug krijgen en dan misschien praten!
Abonnee
kraai 1 Juli 2022
Als ik het goed zie, zit de boerderij van Veerman in het 70% gebied dus die zal er ook wel iets ander instaan.
Abonnee
tijdbom 1 Juli 2022
Rutte is de schoothond van de Groot van D66,en hebben een deal,anders was er nog geen kabinet geweest. Op een of andere manier moet kabinet onderuit gehaald worden,zodat er weer een gezonde start gemaakt kan worden zonder D66.Caroline deed het goed gisteravond.
Charel 2 Juli 2022
Wat moet je met een minister van landbouw die een bakkersopleiding heeft gehad. Die man wordt bij onderhandelingen bij Europa gewoon weggelachen. Samen met de hoogste landbouwambtenaar, die Japanse cultuur heeft gestudeerd. Echte VAKmensen.
Abonnee
tijdbom 5 Juli 2022
Zo net naar de stemmingen gekeken van het debat. Alles wat ten voordeel zou kunnen zijn voor de stikstof is verworpen. Ook begrijp ik dat de ministers van der Wal en bakker Staghouwer vinden dat Remkes een goede keuze is. Niemand,maar dan ook niemand moet aan tafel gaan met Remkes. Eerst moet Rutte zijn doelstelling intrekken,en niet blijven hameren op zijn doelstelling. Dus boeren: VOLHOUDEN,en niet wachten tot die kwakzalver kan
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Achtergrond Stikstofstemming

Henk of Piet, ruimte krijgt de minister van LNV niet

Nieuws Stikstof

Adema betreurt niet delen van zorgen over derogatie

Achtergrond Stikstof

'Oppassen voor productie-'slowdown' door EU-beleid'

Nieuws Stikstof

‘Nieuwe stikstofcrisis waar huidige bij in niet valt’

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox