Shutterstock

Nieuws Melk

Minder melk en koeien in Duitsland

12 Juli 2022 - Stef Wissink

Ook in Duitsland blijft de melkaanvoer in mei achter bij voorgaande jaren. Wel is de krimp in mei iets kleiner uitgevallen dan in april. Uit cijfers van het Duits Statistisch bureau blijkt bovendien dat het aantal stuks melkvee in het land opnieuw een stap terug is gegaan. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Duitse veehouders leverden in mei 2.825.560 ton melk aan bij de verwerkende bedrijven. In mei 2021 werd er nog 2.876.510 ton melk geproduceerd in Duitsland. Het betekent dat de melkaanvoer dit jaar zo'n 50.000 ton, ofwel 1,7%, onder het niveau van vorig jaar lag. In april was er op jaarbasis nog sprake van een krimp van 2,7%. Daarmee valt de krimp in mei dus wat bescheidener uit.

Minder melkvee gehouden
Bij de Duitse veetelling in mei werden dit jaar minder melkkoeien geteld dan in november vorig jaar. Het aantal stuks melkvee kwam uit op 3,8 miljoen stuks. Dat waren er 15.400 minder dan in november, een teruggang van 0,4%. Ten opzichte van mei vorig jaar daalde het aantal melkkoeien met 74.200 stuks, een teruggang van 1,9%. Daarmee ligt de krimp in de melkaanvoer de afgelopen maanden in lijn met de krimp van de veestapel.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden