Shutterstock

Nieuws Stikstof

Zuivelsector roept Rutte op tot écht gesprek

12 Juli 2022 - 5 reacties

In een paginagrote advertentie op de achterpagina van de Telegraaf en het AD van vandaag (12 juli) roepen vertegenwoordigers van de zuivelsector minister-president Mark Rutte op te praten over de doelen, het tijdspad en de invulling van het voorgenomen stikstofbeleid.

Door de 'voorgestelde onrealistische stikstofplannen' staan melkveehouders met de rug tegen de muur, aldus de organisaties in de openbrief aan Rutte. "Er zijn vanuit de agrarische sector voorstellen voor stikstofreductie aan het kabinet voorgelegd, die wél perspectief bieden aan melkveehouders. Ook zijn er lokale en regionale plannen die wél recht doen aan de specifieke omstandigheden en de melkveehouders in zo'n gebied. Waarom wordt daar niets mee gedaan?"

Rutte wil deze zomer in gesprek met boeren
Rutte heeft vrijdag (8 juli) in zijn wekelijkse persconferentie aangegeven dat hij deze zomer met boeren in gesprek wil gaan. Volgens de organisaties kunnen kabinet en boeren alleen uit een impasse komen als er ook de wil is om 'eindelijk ook over de doelen, het tijdspad en de invulling' van het beleid voor stikstof, klimaat, water en mest.

De brief is naast ZuivelNL, die de advertentie betaalde, ondertekend door Vakgroep Melkveehouderij LTO Nederland, Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV), Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK), Dutch Dairymen Board (DDB) en alle coöperatieve en private zuivelverwerkers, verenigd in de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Linda van Eekeres

Linda van Eekeres is meeschrijvend eindredacteur. Zij focust zich vooral op macro-economische ontwikkelingen en de invloed van de politiek op de agrosector.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
Abonnee
anna 12 Juli 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10899535/zuivelsector-roept-rutte-op-tot-eacute-cht-gesprek]Zuivelsector roept Rutte op tot écht gesprek[/url]
Toch wel bijzonder, toch! Al veertig jaar wordt de landbouw geconfronteerd met stikstof. Het is nu 0.001 voor twaalf en alles en iedereen is plotsklaps in rep en roer. Het is vandaag niet voor het eerst dat de wet en regelgeving echt veel te complex is. Elke veehouder heeft zowat een privé adviseur in diens. Echt, de afhankelijkheid van dit soort adviseurs is bizar groot. De kostprijs loopt al jaren op a.g.v. een wetgeving die zowat niemand meer begrijpt. En wat doen onze "voormannen" al veel teveel jaren? Ze gaan akkoord met een compromis waardoor de kosten nog meer stijgen. Er moet wat veranderen in ons landbouwwereldje, en wel nu!!
Abonnee
huug 12 Juli 2022
je wordt bedondert waar je bij staat
Victor 12 Juli 2022
écht gesprek?

Woordkeuze is kiem voor beroepsleugenaars en valkuil voor hardwerkende subsidieslaven, wij verzorgen het voer wel voor hun galzwarte haat, schuld angstretoriek van regerende lobbyisten en hun sociaal geschiedkundige loopjongens zonder kennis noch kunde

1 doorgewinterde politicus geeft zijn leven en word met de nek aangekeken
1 hardwerkende politicus MET opleiding moest elders

inflatie, verdwenen banen door Visieloze VerDeel en heers coronasubsidie, mobiliteitschantage, woningchantage, voedingschantage:
subsidieverslaafde primaire sector geeft de doodsteek.

en toch nemen ze hun verantwoording in tegenstelling tot partij van vrijheid
te triest voor woorden

en dank voor uw stem
Victor 12 Juli 2022
Klimaat terug veranderen door minder boeren in plaats van thoriumcentrales, waterbekkens, dijken verhogen, OV verbeteren in plaats van onderwerpings chanterende lobbycratie.

Dit land is ziek van loze opleidingen tot algehele twistzieke arrogantie
en een écht gesprek.
Abonnee
marcel 12 Juli 2022
Tijd van praten is voorbij gewoon weer de trekkers de weg op, LTO word nu in ene wakker laat me niet lachen.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Achtergrond Stikstofstemming

Remkes lokt partijen uit de tent, kabinet wacht af

Nieuws Stikstof

Remkes praat met zuivel over stikstof en markt

Nieuws Stikstof

NewMob wil herstart natuurmetingen door RIVM

Nieuws Prinsjesdag

Onbegrip over 'perspectief' voor boeren in Troonrede

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief