Glastuinbouw Nederland

Nieuws Stikstof

LTO herkent terechtwijzing Van der Tak niet, lijkt hoax

8 Augustus 2022 - 4 reacties

LTO Noord herkent een terechtwijzing die afkomstig zou zijn van 9 van de 12 regio-afdelingen en gericht aan landelijk voorzitter Sjaak van der Tak niet. Dit laat LTO weten na onderzoek in eigen kring. De organisatie is er niet in geslaagd de afzender van het bericht op te sporen.

In het gewraakte bericht wordt Van der Tak beticht van een 'wisselvallige en onbetrouwbare koers' in de gesprekken met de overheid en wordt hij opgeroepen de overleggen te stoppen. In het document wordt Van der Tak in een chronologisch overzicht van 6 punten een zwalkende opstelling aangewreven.

LTO Noord heeft in reactie een statement uitgegeven waarin het volgende staat: Er gaat op dit moment een pdf-document rond in appgroepen met als titel 'Statement LTO Noord'. Dit document zou zogenaamd afkomstig zijn van '9 regio afdelingen van LTO Noord'. Dit document is niet afkomstig van afdelingen van LTO Noord. Geen van onze afdelingen is de  afzender. Ook inhoudelijk is het niet in lijn met de standpunten van onze afdelingen.

LTO Noord heeft voor deze maandagavond (8 augustus) een ledenwebinar belegd over het verkennende gesprek met het kabinet van afgelopen vrijdag. Daar zal dit document ook kort besproken worden. Er is uitgebreid de ruimte voor vragen. Het webinar begint om 20.00 uur. Van der Tak overlegt voorlopig niet met Remkes of het kabinet. Vrijdag had hij na het gesprek met Johan Remkes en het kabinet wel een nieuw gesprek met de lobbygroep Regie op ruimte, met daarin onder meer Frans Keurentjes, Cees Veerman en Jan Willem Erisman. Dit zou gaan over afstemming van agenda's en plannen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Abonnee
jan 8 Augustus 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10899985/lto-herkent-terechtwijzing-van-der-tak-niet-lijkt-hoax]LTO herkent terechtwijzing Van der Tak niet, lijkt hoax[/url]
als je met Erisman praat moet je weg wezen
Abonnee
jan 8 Augustus 2022
en waarom niet met Lindenboom
Abonnee
tijs van hoof 8 Augustus 2022
als je met Frans k of Cees Vreeman of Jan Willem praat over afstemmen van agenda's , dan kun je net zo goed tjeerd de groot voorman van lto noord lasten worden!! de boven genoemde namen willen de boeren opofferen voor natuur! alle hebben de boeren tot nu toe alleen maar ellende gebracht!! triest dat deze mensen die geen echte boer zijn de sector de nek om willen draaien, omdat ze er zelf niets van gebakken hebben!! na bestuurs carrière accuut de koeien weg van Frans k zegt genoeg dat het alleen om het baantje ging!! weg gejaagd door de rvc!! veerman bedrijf failliet in Frankrijk!! en vervolgens postcode loterij speel bal voor de groene gedachte! en nu als wolf in schaapskleren goed bedoelde gesprekspartner spelen?? trap er niet in!! en Jan Willem hoef ik verder niet toe te lichten!! alles wat die wil is antie boer!!
Abonnee
betweter 8 Augustus 2022
snap niet dat hij hier mee praat
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
melk & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Achtergrond Stikstof Stemming

De week van Remkes II en Staghouwers opvolger

Interview NAJK

NAJK pleit in Brussel voor invoeren 'jonge boerentoets'

Achtergrond Stikstofstemming

Remkes lokt partijen uit de tent, kabinet wacht af

Nieuws Stikstof

Remkes praat met zuivel over stikstof en markt

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief