Agrifoto

Nieuws stikstof

Stikstofclaim dreigt met rechter om claim op grond

4 November 2022 - Klaas van der Horst - 1 reactie

Piet Adema, de minister van LNV, moet de invoering van bufferstroken langs waterlopen en de uitsluiting van derogatie op percelen in grondwaterbeschermingsgebieden opschorten. Dat vindt de Stichting Stikstofclaim.

In een brief aan de bewindsman heeft de stichting de bezwaren tegen de maatregel uiteengezet. De stichting is van mening dat de minister met zijn handelswijze onvoldoende rekening houdt met de significante financiële nadelen voor de agrarische sector, dat hij de sector geen mogelijkheid biedt tot effectieve en efficiënte rechtsbescherming en dat hij ook een ongeoorloofde inbreuk maakt op het eigendomsrecht.

Aanleiding voor het schrijven is een brief van (toen) minister Schouten aan de Tweede Kamer van 3 oktober en een daarmee verbonden toevoeging, waarin de derogatiebeschikking bij het 7de actieprogramma nitraat staat. De minister wil daarin aangekondigde maatregelen op 1 januari 2023 invoeren. Stikstofclaim verklaart kennis te hebben genomen van de gebiedsindeling omtrent 'vervuilingspots' in de derogatiebeschikking en constateert dat deze geografische indeling onjuist wordt uitgevoerd in het ingezette beleid. Stikstofclaim verzoekt de minister binnen twee weken te reageren. Mocht de minister het beleid zonder compensatie en rechtsbescherming voort zetten, dan overweegt Stikstofclaim verdere juridische stappen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Zeeuw 7 November 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10901441/stikstofclaim-dreigt-met-rechter-om-claim-op-grond]Stikstofclaim dreigt met rechter om claim op grond[/url]
Uitstekende actie van Stikstofclaim. Misschien moeten ze ook nog eens laten nagaan van welke datum de zgn afspoelingsrisico’s voor nitraat en P dateren ivm grote wijzigingen in het reeds doorgevoerde bemestingsbeleid?
Inmiddels hebben ze ook betere protocollen voor bemonstering en meting ,hoewel de uitschieters zijn onverklaarbaar , dus meekijken wat ze doen en uitrekenen!!!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Mest

FrieslandCampina en Rabo zetten in op mestvergisting

Nieuws Stikstof

Stikstof en fosfaat boven aangescherpt plafond 2025

Achtergrond Stikstofstemming

Aerius, errata en andere onzuivere data

Achtergrond Stikstofstemming

Kabinetskeuring en de persona's van Van der Wal

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden