FrieslandCampina

Nieuws Bedrijven

FrieslandCampina tempert winstverwachting

13 December 2022 - Wouter Baan - 2 reacties

Door de fors gestegen zuivelprijzen staan de afzetvolumes op de consumentenmarkt onder druk, zo meldt FrieslandCampina. De huidige economische ontwikkelingen hebben een negatieve impact op het resultaat van het zuivelconcern.

De ledenraad van FrieslandCampina is vandaag (13 december) bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de onderneming. Daarin meldt FrieslandCampina dat de kosten voor grondstoffen, transport en energie fors zijn toegenomen. Daar tegenover staat dat de zuivelprijzen ook fors zijn toegenomen, maar de keerzijde hiervan is dat de afzetvolumes nu wel onder druk staan. Dit is een tegenvaller, net nu de melkaanvoer in ons land een flinke groeispurt laat zien. 

De economische ontwikkelingen hebben een negatieve impact op het groepsresultaat van het zuivelconcern dit jaar. Ook de wisselkoersen vallen soms ongunstig uit, zo laat FrieslandCampina weten.

Betaalbare voeding
Ondanks de economische tegenwind blijft CEO Hein Schumacher positief over de onderliggende resultaatontwikkeling van de onderneming en de realisatie van de strategie. Wel blijft hij, vooruitlopend op de jaarcijfers die volgend jaar februari gepubliceerd zullen worden, weg van concrete bedragen. Het verstrekken van betaalbare voeding is een van de speerpunten in de strategie, net als groeien in consumentenvoeding, ingrediënten en gespecialiseerde voeding.

De verkapte winstwaarschuwing laat zien dat de wind in de tweede helft van 2022 uit een andere hoek is gaan waaien. Het bedrijfsresultaat in de eerste helft van dit jaar ging van €130 naar €328 miljoen, waarvan onder de streep €139 miljoen overbleef. Dit is een stijging van maar liefst 124% en ook het hoogste niveau sinds 2017.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
Piet 14 December 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10902043/frieslandcampina-tempert-winstverwachting]FrieslandCampina tempert winstverwachting[/url]
Daar gaat de nabetaling...
Abonnee
peter 14 December 2022
Tsja Piet, al had de melkprijs op nivo 1e halfjaar blijven steken had er een mooie nabetaling in het verschiet gelegen.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Melk

Opnieuw verlies in Nigeria voor FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina bundelt klimaatvoorlopers

Nieuws melk

FrieslandCampina wil vóór 2030 verdubbelen in VK

Nieuws Melk

Baten FrieslandCampina in Pakistan verder omlaag

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden