Fortgens Photography / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Danone schakelt DSM in om methaan terug te dringen

17 Januari 2023 - Wouter Baan

Danone heeft zichzelf als doel gesteld om de methaanuitstoot de komende zeven jaar met 30% te reduceren en gaat hiervoor samen werken met Nederlandse techreus DSM. Daarmee wil het Franse zuivelconcern gestalte geven aan de afspraken die vorig jaar door 150 landen zijn ondertekend tijdens de klimaatconference in het Schotse Glasgow.

Danone denkt aan maatregelen op het boerenerf en zet in op stalmanagement. Ook middels mestverwerking en voer kan milieuwinst worden behaald. Voor dat laatste werkt Danone samen met de DSM die hiervoor voeradditieven heeft ontwikkeld die naar eigen zeggen tot 40% methaanreductie per koe kunnen opleveren.

Danone loopt niet voorop in de zuivelsector om de methaanemissie te reduceren. In maart vorig jaar kondigde FrieslandCampina een vergelijkbare ambitie aan en startte een proef met een methaanremmer. Ook de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra werkt samen met DSM aan het terugdringen van methaanemissies.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Danone na veel gedoe eindelijk weg uit Rusland

Nieuws melk

Danone doet bio-zuivel in VS van de hand

Nieuws Halfjaarcijfers

Russische inpikpraktijken smet op resultaat Danone

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden