Unilever

Nieuws Benoeming

CEO FrieslandCampina stapt over naar Unilever

30 Januari 2023 - Redactie Boerenbusiness

Hein Schumacher vertrekt bij FrieslandCampina. De huidige topman van het coöperatieve zuivelconcern wordt de baas bij het Britse was- en levensmiddelenconcern Unilever. Schumacher trekt de deur bij FrieslandCampina per 1 mei van dit jaar achter zich dicht.

Schumacher volgt bij Unilever de Brit Alan Jope op, die vorig jaar al had gemeld het concern te willen verlaten. Schumacher voert sinds 2018 het bewind over FrieslandCampina, waar hij de opvolger was van Roelof Joosten. Hij had daarvoor eerder al gewerkt bij Unilever en het foodconcern Heinz. FrieslandCampina heeft in een interne memo gemeld direct op zoek te gaan naar een opvolger van Schumacher.

Sybren Attema, voorzitter van de raad van commissarissen van FrieslandCampina laat daarin weten het vertrek van Schumacher te betreuren. "Hein heeft FrieslandCampina succesvol door een belangrijke transformatieperiode geloodst. In vaak erg uitdagende omstandigheden leidde hij de onderneming volledig gefocust op een duurzaam en toekomstbestendig FrieslandCampina. Wij zien hem met spijt vertrekken en wensen hem het allerbeste in zijn nieuwe positie."

In een persoonlijke brief op Melkweb, het communicatieplatform voor de leden, blikt Schumacher terug op de 8,5 jaar dat hij actief is geweest bij FrieslandCampina. Hij stelt dat het niet altijd een gemakkelijke tijd is geweest voor de onderneming in deze periode, maar het bedrijf is volgens hem nu beter voorbereid op de toekomst dan op het moment dat hij aantrad als CEO.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina haalt nieuwe geldlening op

Nieuws Melk

FrieslandCampina vrij van fusiebeperkingen

Nieuws melk

3 miljard kilo minder melk geen uitgemaakte zaak

Nieuws melk

FrieslandCampina keert dit jaar geen nabetaling uit

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox