Frieslandcampina

Nieuws melk

FrieslandCampina haalt boter naar Lochem

9 Februari 2023 - Klaas van der Horst

FrieslandCampina wil de boterfabriek in Den Bosch sluiten en de productie concentreren in Lochem. Dit moet gepaard gaan met een verduurzamings- en optimalisatieslag.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De productielocatie in Lochem zal daarom worden uitgebreid met een nieuwe lijn. De totale productiecapaciteit voor boter zal evenwel dalen. Door de stijgende vraag naar roomproducten voor de foodservicemarkt heeft FrieslandCampina minder product over om boter van te maken. Dit speelt al enige tijd, waardoor een structurele overcapaciteit voor boter is ontstaan.

Efficiënter in Lochem
Door de productie van boterolie en poeder in Lochem te combineren met die van boter, kan efficiënter worden geproduceerd. Bovendien zal in Lochem een nieuwe, duurzame boterinstallatie worden gebouwd, die de CO2-uitstoot sterk zal verminderen.

Met het voornemen om de fabriek in Den Bosch te sluiten, zal een einde komen aan een decennialange aanwezigheid van FrieslandCampina in de stad, memoreert Roel van Neerbos, directeur FrieslandCampina Food & Beverage. het bedrijf zal de bijna negentig medewerkers helpen bij het vinden van een nieuwe baan, binnen of buiten FrieslandCampina. De verwachting is dat een deel van hen in Veghel weer aan de slag kan. Daar wordt bijgebouwd.

Boterolie
De verbouwing van de fabriek in Lochem zal ongeveer twee jaar duren. De uitbreiding daar zal naar verwachting 27 nieuwe arbeidsplaatsen opleveren. Naast Lochem heeft FrieslandCampina nog een boterfabriek. Dat is in Noordwijk (Groningen), waar boterolie wordt gemaakt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden