Ausnutria

Nieuws melk

Ausnutria Nederland na vertrek CEO meer Chinees

11 Mei 2023 - Klaas van der Horst

Ausnutria Nederland gaat de managementstructuur aanpassen, volgens het bedrijf om harder te kunnen groeien en beter te kunnen samenwerken met het Chinese moederbedrijf. De wijzigingen hebben tot gevolg dat CEO Jeroen Kiers zijn conclusies trekt en zijn carrière buiten het bedrijf zal voortzetten.

Het vertrek van Kiers komt als een verrassing, maar de veranderingen bij Ausnutria passen in een patroon dat sinds het begin van dit jaar zichtbaarder werd. Eerst trad Bart van der Meer terug als CEO van Ausnutria Dairy Corporation. Hij werd vervangen door een Chinese manager. Sindsdien is het bedrijf gaandeweg steeds 'Chineser' geworden. Op zich is dat niet verrassend, wat het bedrijf is grotendeels in handen van vasteland-Chinezen, al zit het grootste deel van het productie-apparaat in Nederland.

Directere lijn China
Met de jongste aanpassingen in Nederland zullen er enkele directe rapportagelijnen worden verlegd naar de directie van moederbedrijf Ausnutria Dairy Corporation. "Daarmee verwacht de organisatie betere samenwerking en afstemming te kunnen bereiken met haar Chinese zusterorganisatie en het bestuur in Hongkong en als collectief toekomstige gezonde groei te kunnen bewerkstelligen," aldus een bekendmaking.

Kiers treedt per 15 juli terug als CEO van de Nederlandse organisatie. Hij is sinds 2020 CEO bij Ausnutria. Daarvoor was hij director Strategy & Innovation. Of de nieuwe boekhoudproblemen bij de kindervoedingsproducent ook een rol spelen bij Kiers' vertrek, wordt niet duidelijk. Een maand geleden maakte het bedrijf melding van opgeklopte omzetcijfers, maar nu wordt daar niets meer over meegedeeld.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Lagere omzet en winst voor Ausnutria

Nieuws Melk

Stakingen Ausnutria over na akkoord sociaal plan

Nieuws Melk

Melkgolf door stakingen bij Ausnutria blijft uit

Nieuws melk

Ausnutria sluit een fabriek en reorganiseert andere

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden