Vreugdenhil Dairy Foods

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil stapt met Cosun in plantaardige melk

2 Augustus 2023 - Wouter Baan

Vreugdenhil Dairy Foods stapt in de markt zuivelvervangers. Daarmee boort de melkpoederproducent een nieuwe markt aan, waarbij de grondstof niet van koeien maar van planten afkomstig is. Het bedrijf trekt hierin samen op met Cosun. 

Concreet houdt de samenwerking in dat Vreugdenhil een distributiecontract heeft getekend met Cosun voor de afzet van eiwitpoeder in Spanje, Japan en Zuid-Korea. Het poeder wordt geproduceerd door Cosun en gaat in de bovengenoemde landen vermarkt worden door Vreugdenhil. In deze landen heeft het bedrijf vanuit de melkpoederhandel vanouds goede ingangen.

Beide partijen zijn content met de samenwerking. Cosun denkt met Vreugdenhil een partner te hebben gevonden om de markt van zuivelvervangers aan te boren. Vreugdenhil laat weten dat het opnemen van plantaardige eiwitten een logische stap is in de uitbreiding van het assortiment. Desalniettemin komt de stap ergens als een verrassing, gezien Vreugdenhil zich vanouds focust op poeder van koemelk.

Differentiëren
Wel valt op dat Vreugdenhil haar strategie de laatste tijd flink aan het differentiëren is. Zo kondigde het bedrijf vorig jaar september aan ook melkveehouders uit België als leverancier te gaan werven. Daarbij is Vreugdenhil sinds kort ook bezig met het produceren en vermarkten van geitenmelkpoeder. Dit wordt gedaan in Putten, waar de fabriek van NutriDutch is overgenomen. Nu stapt het bedrijf dus ook in de markt van zuivelvervangers. Met deze stappen probeert Vreugdenhil waarschijnlijk in te spelen op een krimpende melkveehouderij in ons land. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Suikerbieten

Cosun draait eerste biobietencampagne dit jaar

Achtergrond melk

Transfermarkt 2023 tekent einde bijzondere periode

Nieuws Agribusiness

Cosun stelt nieuwe financiële baas aan

Nieuws melk

Vreugdenhil ziet omzet en winst flink oplopen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox