Shutterstock

Nieuws Melk

Arla en DOC Kaas sleutelen opnieuw niet aan melkprijs

29 September 2023 - Wouter Baan

Waar FrieslandCampina nog heel lichtjes de vijl langs de garantieprijs haalde, houden Arla en DOC Kaas de uitbetalingsprijzen voor de nieuwe maand stabiel. Eerstgenoemde voert wel een valutacorrectie door en bespeurt tevens wat optimisme in de afzet van merkenzuivel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De stabiele mutaties bij Arla en DOC Kaas komen niet onverwacht. Ook in de afgelopen maanden hielden beide coöperaties hun uitbetalingsprijzen ongemoeid. De kale uitbetalingsprijs bij DOC Kaas komt uit op €37,93 en kan inclusief premies oplopen tot iets meer dan €40.

De basis melkprijs van Arla zakt weliswaar met €0,26 tot €40,02 per 100 kilo, maar dit is een valutacorrectie voor Nederland. In de Melkprijsvergelijker staan ze daarmee nipt onder FrieslandCampina. Daarboven kan in het meest gunstige geval nog bijna €4 verdiend worden aan bonussen.

In de toelichting op de melkprijs geeft de voorzitter van de coöperatie de leden wat lichtpuntjes mee. De Europese zuivelmarkt is stabieler geworden. Daarbij laat de afzet van merkzuivel voor het eerst dit jaar een verbetering zien. Dit houdt waarschijnlijk verband met de afkoelende inflatie in de eurozone.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden