FrieslandCampina

Nieuws Melk

Erwin Wunnekink gaat verder buiten coöperatie

19 Oktober 2023 - Klaas van der Horst - 11 reacties

Agrarisch bestuurder Erwin Wunnekink gaat zakelijk verder buiten de coöperatieve omgeving. Met zijn melkveebedrijf stapt hij over naar een particuliere verwerker: van FrieslandCampina naar A-ware. Ook qua financiering gaat hij naar een niet-coöperatieve partij. Deze stappen zijn opmerkelijk, omdat hij in het verleden geruime tijd bestuurder is geweest in coöperatie FrieslandCampina waarvan korte tijd als voorzitter.

Wunnekink baalt er desgevraagd van dat dit een publieke discussie is geworden, 'want wat wij op ons eigen bedrijf doen, zijn onze eigen privé-beslissingen'. Gelet de discussie in allerlei boerengroepen, heeft hij besloten toch openheid van zaken te geven. "Wij moeten thuis ook verder. We zitten midden in een overname en mijn opvolger wil ook vooruit. Daarbij liggen onze keuzes niet op coöperatief vlak, niet qua verwerker, niet qua financier (Rabobank). Er is niet genoeg ruimte. Ik heb het bestuur van FrieslandCampina daar ook van op de hoogte gesteld. Ik doe het niet uit rancune of zo. Het is een puur zakelijke ondernemingskeuze."

Wunnekink heeft vanwege de geruchten over zijn overstap niet alleen positieve reacties ontvangen. Dat vindt hij vervelend, maar het vervelendst vindt hij dat ook zijn opvolger daarmee wordt belast. "Dat moet niet. Mensen die mij willen aanspreken, kunnen dat doen, maar niet mijn opvolger." Erwin Wunnekink is voorzitter van de vakgroep LTO melkveehouderij. Daarvoor was hij bestuurder bij FrieslandCampina, tot medio 2021. Op het eind was hij korte tijd voorzitter van de coöperatie, als opvolger van Frans Keurentjes. Sandra Berendsen nam korte tijd de voorzittershamer over als vicevoorzitter. Daarna werd Sybren Attema gevraagd en aangesteld als voorzitter.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
11 reacties
Abonnee
Jan 19 Oktober 2023
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10906435/wunnekink-gaat-verder-buiten-cooperatie]Wunnekink gaat verder buiten coöperatie[/url]
Blijft het vreemd vinden en zeker niet gepast. Het waren wel baantjes met riante vergoedingen.
Abonnee
Zeewind 19 Oktober 2023
Proficiat met scherpe keuze in de ondernemers markt. Coöperatie is prima zolang er leden inspraak is op het beleid en de winstmarge bestemming en niet alleen door de daar zittende bestuurders maar door ledenraadpleging via digitale kanaal , is maximale deelname inspraak.
Het is daarom toe te juichen om andere marktpartijen te contracteren in toelevering, afzet en financiering om de markt scherp te houden. Wet nooit op 1 paard en 1 type, dat betekend bij wijziging van koers in de omgeving dat je op achterstand wordt gezet. Zorg voor biodiversiteit in de markt!
Abonnee
Jan 19 Oktober 2023
Blijft hij wel bij ForFarmers, ook een coöperatie toch?
Abonnee
jan jansen 19 Oktober 2023
Heel bijzonder wat Wunnekink doet!!
Abonnee
jan 19 Oktober 2023
moet hij toch zelf weten, of anders zijn zoon
A were is voor iederen aantrekkelijk
geen grote overhead, en goede prijs
Abonnee
Piet 19 Oktober 2023
Vond hem al zwak bij FC. Dit soort mensen gaan niet voor hun zaak. Zo snel mogelijk andere vakgroep voorzitter.
echte teler 19 Oktober 2023
lees een artikel op groente en fruit
dat de directeur van de bekende ra...bank nu ook overstag is.
door de demonstranten?????
hij zegt we moeten een kleinere veestapel.
en we moeten een tuinbouwsector die minder bestrijdingsmiddelen gebruikt
hoe dan!! het pakket is nu al niet toereikend
er komt snel honger op deze manier, En we stonden erbij en we keken er naar
hoe lang laten wij dit nog toe we worden helemaal uitgeknepen
Abonnee
kees 20 Oktober 2023
deze mensen heeft de prijs van HONGER niet gekend
voedsel is een groot goed maar weinig gewaardeerd en het mag nog niets kosten ook
Abonnee
Zeewind 20 Oktober 2023
Alle signalen van buiten geven aan dat je als sector heel goed in je organisatie met eigen visie aan tafel moet zitten en vervolgens de echte onderhandelaars aan tafel moet zetten!
Abonnee
boer 21 Oktober 2023
na bestuurder bij rfc geweest te zijn is dit een enorme dikke middelvinger, hij heeft meer als
2 miljoen aan vacatie gelden ontvangen, en bij vertrek ook nog eens 60 k afhandig gemaakt van rfc ivm onkosten nieuwe auto door te dreigen met advocaat, je kunt stellen dat erwin en compagnon hun boerderij te danken hebben aan rfc, los van het wanbeleid dat hij jaren heeft neergezet, dit uit zich ook nog steeds bij forfarmers zie aandelen koers, en dat het een keuze is van de opvolger is gewoon gelul, erwin en companon hadden ook voor ietsjes minder het bedrijf over kunnen dragen! dus zoals we gewoon zijn is dit weer een slap lul verhaal van erwin de bestuurder die zijn eigen straatje zuiver probeert te vegen zonder moraal compas ten kosten van mensen die wel goed in elkaar zitten! en niet voor eigenbelang! daarom is het ook onwenselijk om hem nog langer als vakgroep voorzitter bij lto te laten functioneren, alles wat erwin doet is voor zichzelf en niet voor een ander!! daarom is hij nooit de juiste man op de juiste plek, tenzij je alles naar de haaien wilt hebben!!
Abonnee
Louis Pascal de Geer 21 Oktober 2023
Sterke reactie boer en U heeft mijn sympathie vooral met de laatste regel" alles wat erwin doet is voor zichzelf en niet voor een ander!! daarom is hij nooit de juiste man op de juiste plek, tenzij je alles naar de haaien wilt hebben". Volgens mij is hét motto van een gezonde coöperatie - één voor allen en allen voor één- We schijnen geen gezonde regionale coöperatieven meer te hebben die in groter verband samen kunnen werken, EN VOORAL DEEL KUNNEN UITMAKEN VAN DE VOEDSELINDUSTRIE KETEN, IETS WAT DE INDIVIDUELE BOER NIET ZO GAUW ZAL LUKKEN.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Melk

FrieslandCampina tikt meer duurzame melk af

Nieuws Melk

FrieslandCampina rolt loper verder uit voor boer

Nieuws Melk

Opnieuw verlies in Nigeria voor FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina bundelt klimaatvoorlopers

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden