Limagrain

Aangeboden door Limagrain

Start Nationale VEM-wedstrijd 2023

30 Oktober 2023

De Nationale VEM-wedstrijd is weer geopend! Als maïsteler in Nederland kun je meedoen door je kuilanalyse in te sturen, ongeacht je maïsras of leverancier. Elke deelnemer krijgt een paar stevige werksokken en maakt kans op een verzorgd hotelweekend aan de kust.

Stuur je kuiluitslag in op vemwedstrijd.nl >

"De Nationale VEM wedstrijd is jaren geleden ontstaan omdat we graag inzicht kregen in de praktijkresultaten van de maïsrassen in ons land. Naast alle proefvelddata geven de meer dan 1.000 kuilanalyses die we jaarlijks ontvangen een heel goed beeld van hoe de rassen presteren", aldus Jos Groot Koerkamp van LG.

Maximale voederwaarde
"Al jaren ligt de focus in ons Nederlandse maïskweekprogramma op vroege rassen met een zo hoog mogelijke voederwaarde. Die voederwaarde komt bij snijmaïs uit de kolf én uit de restplant. Een goede verteerbaarheid van die restplant zorgt voor veel extra voederwaarde. Dat we daar bij LG in vooroplopen zien we jaarlijks terug in de ingestuurde kuiluitslagen. Vorig jaar noteerden LG maïskuilen gemiddeld 22 VEM per kg ds hoger dan de andere kuilen."

Bekijk de LG maïsrassen voor 2024 >

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden