DOC Kaas

Nieuws melk

Geen paniek bij DOC over negatief advies rechtzaak

22 November 2023 - Klaas van der Horst

DOC Kaas houdt vertrouwen in een positieve uitkomst van een cassatiezaak, ondanks een negatief advies van de advocaat-generaal in deze procedure. Het advies aan de Hoge Raad is om DOC Kaas te veroordelen tot uitbetaling van vergoedingen aan 63 uittreders.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Deze laatste groep heeft opgezegd bij DOC Kaas na het besluit van de coöperatie om samen te gaan met het Duitse DMK, deels met vertraging. Deze boeren meenden toch recht te hebben op hun deel in de fusiebonus, plus een deel melkgeld dat in december 2016 aan de 'blijvers' wel was uitbetaald, maar niet aan de opzeggers.

Vergoedingen
Ook willen ze uitbetaling van wettelijke rente op hun uitstaande tegoeden bij DOC Kaas, zoals verwoord in de claim richting de coöperatie. Een andere groep wil schadevergoeding omdat ze tot 1 januari 2019 zijn gebleven uit angst anders de fusiebonus te missen en schadeloosstelling te moeten betalen, terwijl ze achteraf misschien beter ergens anders hadden kunnen zitten.

DOC Kaas heeft tot nog toe steeds beroep aangetekend tegen een verloren rechtszaak, tot in laatste instantie het lopende cassatieberoep. Begin volgend jaar wordt een uitspraak bekendgemaakt. Vooruitlopend daarop is nu het advies van de advocaat-generaal gepubliceerd. Dit advies wordt gewoonlijk op grote lijnen gevolg door de Hoge Raad.

Vorige week werd ook al een advies openbaar over een Nederlandse boer (en uittreder),  die na zeven jaar procederen ook gelijk lijkt te krijgen tegenover DOC Kaas.

De Hoogeveense coöperatie zegt dat ze het advies van de advocaat-generaal voor kennisgeving aanneemt en de einduitspraak met vertrouwen tegemoet ziet.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden