Laiterie des Ardennes

Nieuws melk

Melkprijs Milcobel en LDA stijgt in andere maanden

17 Januari 2024 - Klaas van der Horst

De Belgische coöperaties Laiterie des Ardennes en Milcobel hebben hun melkprijzen stevig verhoogd. LDA deed het met de decemberprijs, Milcobel met de januariprijs.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

LDA heeft de grootste stap gezet. De Waalse coöperatie verhoogde de melkprijs bij reële gehalten en een volume van 1,3 miljoen liter met €2,67 van €40,04 naar €42,71 per 100 liter. De onderneming profiteerde onder meer van de goede resultaten die worden behaald door de verkoop van producten op het GDT-platform.

Met de verhoging schiet LDA de Milcobelprijs voor december met €1,64 per 100 liter voorbij, zoals ook zichtbaar in de Belgische melkprijsvergelijker van Boerenbusiness.

Tweede verhoging
Milcobel verhoogde in december met €2,06 bij dezelfde condities. Voor januari verhoogt de Vlaamse coöperatie de melkprijs met nog eens €2,06 per 100 liter naar €43,12 per 100 liter. Het bedrijf zegt een maximale prijs van €44,23 per 100 liter te kunnen uitbetalen, bij maximale volumes. Milcobel geeft aan het jaar goed te zijn begonnen, onder meer dankzij de betere wei-verwaarding. De genoemde melkprijs van €43,12 is inclusief €1,00 duurzaamheidspremie.

Duurzaamheid
In de melkprijsvergelijker wordt die laatste premie met ingang van dit jaar aangemerkt als een plus op de basisprijs. Dat gebeurt ook bij alle andere bedrijven in de vergelijker. Reden is dat zuivelbedrijven zich steeds meer gaan onderscheiden met duurzaamheidstoeslagen en de verschillen in uitkering daarvoor oplopen. In de nieuwe opzet, die ook wordt gehanteerd voor de Nederlandse vergelijker, wordt dit beter zichtbaar gemaakt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden