Voergroep Zuid

Nieuws Afzetcijfers 2023

Voergroep Zuid schroeft afzetcijfers verder op

30 Januari 2024 - Wouter Baan

De teruglopende dieraantallen in ons land verhinderd Voergroep Zuid niet om te groeien. In 2023 steeg de voerafzet met 7% tot 781.000 ton. Het grootste deel van de groei is bovendien autonoom gerealiseerd.

De afgelopen jaren staan de afzetcijfers bij Voergroep Zuid in het teken van groei en 2023 is daar geen uitzondering op. In alle deelsectoren boekt de coöperatie groeicijfers, hoewel de tonnages niet per diercategorie gespecificeerd zijn.

In de rundveesector groeide de afzet met maar liefst 43%, maar een groot deel hiervan valt toe te schrijven aan de overname van Van der Steijn vof eind 2022. De afzet in de pluimveehouderij nam net als vorig jaar met 15% toe, terwijl er 3% meer varkensvoer werd verkocht. Ook werd er 2% meer geitenvoer afgezet.

Teamprestatie
Algemeen directeur Ronald van de Ven spreekt in een perscommuniqué van een teamprestatie 'om trots op te zijn'. Hij schrijft het succes toe aan een sterke focus op het rendement van de leden op het boerenerf. De financiële resultaten worden later dit jaar bekendgemaakt. Wel laat de coöperatie weten dat er circa €1 miljoen is vrijgemaakt om loyale leden te belonen. Dit wordt in het eerste kwartaal van 2024 gedaan. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Voer

Voergroep Zuid ziet mengvoerafzet toenemen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden