FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina geeft prijs maart klein plusje

26 Februari 2024 - Klaas van der Horst

FrieslandCampina verhoogt de garantieprijs voor maart licht verder ten opzichte van februari. Het is volgens de onderneming evenwel niet het gevolg van een markteffect, maar een gevolg van een eerder te lage inschatting van de referentieprijzen in de vorige periode. De bio-melkprijs gaat ondertussen sterker omhoog.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De onderneming verwacht dat de bedrijven waar het concern zich voor de bepaling van de melkprijs aan spiegelt, hun boerderijmelkprijzen stabiel zullen houden. Door de 'positieve correctie' gaat de garantieprijs voor maart met €0,50 per 100 kilo omhoog naar €46,50 per 100 kilo.

De kale melkprijs volgens de Boerenbusiness melkprijsvergelijker komt voor maart uit op €46,55 per 100 kilo.

De biologische garantieprijs wordt met €2,50 verhoogd naar €58,00 per 100 kilo ten opzichte van vorige maand. Dit is deels toe te schrijven aan een te lage inschatting van de referentieprijzen in de vorige periode. Daarnaast speelt een markteffect. FrieslandCampina verwacht dat de referentiebedrijven hun biologische boerderijmelkprijzen gaan verhogen.

Voor dit jaar staat FrieslandCampina voor de opgave om in ieder geval de garantieprijs weer uit de markt terug te verdienen. Vorig jaar werd wel een hoge Garantieprijs uitbetaald, maar daarvoor werd zo'n €300 miljoen uit de bedrijfsreserves geput en €3,22 per 100 kilo niet feitelijk verdiend.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden