Milcobel

Nieuws melk

Milcobel ziet beter resultaat en verhoogt melkprijs

20 Maart 2024 - Klaas van der Horst

Het Belgische Milcobel ziet de resultaten in het eerste kwartaal van dit jaar oplopen en verhoogt mede op grond daarvan de melkprijs voor maart. In februari maakte de onderneming nog een pas op de plaats.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkprijs over de maand maart bij Belgische standaardgehalten komt uit op €41,00 per 100 liter. Bij gehalten van 43 gram vet en 35 gram eiwit per liter en bij maximale premies komt de reële melkprijs dan uit op €45,25 per 100 liter. Dat is €1,05 meer dan in februari werd betaald. 

Volgens de Belgische Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness komt de melkprijs van Milcobel bij reële gehalten en een jaarleverantie van 1,3 miljoen liter uit op €44,76 per 100 liter. Daarmee komt Milcobel wel mee, maar voert ze niet de ranglijst aan.

Sinds het vertrek van Ceo Niels van Dam wordt Milcobel geleid door een 'College van 4'. Dit is evenwel bedoeld als tijdelijk. Ondertussen wordt gezocht naar een nieuwe CEO.

Gemengde aanpak Milcobel
In boerenkring gaan ondertussen berichten rond dat er per 1 april weer een groot aantal leden zou opstappen, vooral richting A-ware. Dit bedrijf  wil daar niet op reageren. Milcobel stelt dat de zuivelmarkt de laatste jaren grondig is veranderd. Gevolg is onder meer dat melkveehouders sneller van afnemer veranderen. Daar heeft Milcobel ook mee te maken. Met het oog daarop zet het bedrijf sinds enkele jaren in op een gemengde aanpak, waarbij eigen ledenmelk wordt aangevuld door aankoop van melk van derden en maakloon. In 2023 verwerkte Milcobel zo een totaal van meer dan 1,3 miljard liter melk, hetzelfde volume als in 2022. 
 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden