DOC Kaas

Nieuws Melk

Ruim 200 leden DOC-Kaas in nieuwe topmelkstroom

4 April 2024 - Wouter Baan

Meer dan tweehonderd leden van zuivelcoöperatie DOC Kaas participeren in de nieuwe melkstroom van Uniekaas, samen met supermarktketen Jumbo. De lancering van het initiatief was vorig jaar al aangekondigd en is vandaag officieel van start gegaan met het collecteren van de eerste liters melk.

Na Cono, FrieslandCampina en A-ware heeft nu ook DOC Kaas een topmelkstroom in het gangbare segment. De melkstroom richt zich op vijf thema's: diergezondheid en -welzijn, klimaat, grondgebruik en milieu en biodiversiteit.

5 euro toeslag
Ruim tweehonderd melkveehouders van DOC Kaas doen hieraan mee en ontvangen een toeslag van €5 per kilo, bovenop de basis melkprijs. Bestuursvoorzitter Guus Mensink van coöperatie DOC Kaas is in zijn nopjes: "De langetermijnketensamenwerking met Jumbo en Uniekaas Holland leidt tot verdere verduurzaming en toegevoegde waarde voor en door de hele kaasketen, daar zijn we trots op." Volgens Mensink komt een groot deel van de DOC-leden in aanmerking voor het extra melkgeld. DOC Kaas wil niet loslaten hoeveel leden zij heeft, maar naar verluidt zijn dit er circa zevenhonderd.

De release van de melkstroom vond vandaag plaats op het erf van melkveehouder Frans Zanderink, die jaren geleden bekend is geworden door het programma Boer zoekt Vrouw en zelf ook aan de melkstroom deelneemt. Vanaf juni 2024 ligt de eerste huismerkkaas uit de melkstroom in het versschap bij Jumbo.

Een delegatie van Jumbo en DOC Kaas tijdens de lancering van de nieuwe melkstroom.
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.

Meer over

DOC Kaas
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

DOC Kaas keert over 2023 geen nabetaling uit

Nieuws Melk

Hoge Raad geeft DOC Kaas ongelijk met cassatie

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden