Shutterstock

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

18 April 2024 - Alex Jurvillier

De seizoensgebonden stijging van de melkaanvoer zet in Duitsland na een onderbreking weer door. Dat blijkt uit gegevens van het Duitse Zentrale Milchmarkt Berichterstattung (ZMB). In week 14 was de melkaanvoer ook 1,1% hoger dan vorig jaar in die week. 

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Duitse melkaanvoer bedroeg in heel februari dit jaar 2,63 miljoen ton. In vergelijking met vorig jaar is de melkaanvoer toegenomen, maar deze is waarschijnlijk iets vertekend door het schrikkeljaar. Vorig jaar februari bedroeg de melkaanvoer 2,54 miljoen ton, waarmee een jaar-op-jaar stijging van 3,28% is gerealiseerd.

ZMB-data rapporteert over de Duitse melkaanvoer voor maart en april. In Duitsland namen zuivelfabrikanten in week 13 (start 25 maart) 0,2% minder melk aan dan de week daarvoor. In week 14 steeg de hoeveelheid juist met 5% ten opzichte van week 13. Daarmee was de melkaanvoer van week 14 1,1% hoger dan in dezelfde week vorig jaar en werd de seizoensgebonden stijging voortgezet.

Dairy World-melkrapportage ZMB.

Voorlopige data van de Duitse autoriteit BLE schetsen daarentegen een jaarlijkse afname in melkconsumptie per persoon. Dit van 46,2 kilo in 2022 naar 45,8 kilo in 2023 (-0,7%). Volle melkconsumptie steeg toen juist met 1,1%, maar halfvolle melkconsumptie daalde met 2,9%. Ook de kaasconsumptie daalt: met 3,3% minder is deze van 24,6 kilo per persoon naar 23,8 kilo per persoon gedaald. Dit viel samen met een hogere export en lagere import. Het boterverbruik was met 5,6 kilo per persoon per jaar 1,4% lager dan het jaar ervoor.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden