FrieslandCampina

Nieuws Melk

FrieslandCampina blijft stug melkprijs verhogen

29 April 2024 - Wouter Baan

De zuivelmarkt is de afgelopen maanden helemaal niet zo positief. Terwijl de concurrentie vaak al uitgeplust is, gaat FrieslandCampina stug door met het verhogen van de eigen garantieprijs. Ook met de nieuwe prijs voor mei die vandaag (maandag) bekend is gemaakt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het coöperatieve zuivelconcern verhoogt de garantieprijs voor mei met €0,50 tot €47,25 per 100 kilo. In de afgelopen maanden voerde FrieslandCampina steeds beperkte verhogingen door. Het bedrijf motiveerde hierbij dat dit correcties waren op te laag ingeschatte melkprijzen van de referentiebedrijven. Ook bij de jongste verhoging wordt deze reden opnieuw naar voren gebracht.

In de Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness ging FrieslandCampina al aan kop en die positie wordt verder verstevigd. De zuivelcoöperatie geeft aan de komende maanden stabiele melkprijzen bij de referentiebedrijven te verwachten. Dit is een plausibele verwachting, temeer ook omdat veel Nederlandse zuivelproducenten in april al de melkprijs niet meer verder verhoogden.

Lust en last
Voor de leden-melkveehouders van FrieslandCampina is de aangekondigde verhoging hoe dan ook welkom nieuws. Zeker ook met het oog op dure voorjaar- en zomermaanden met zaai- en inkuilwerkzaamheden die voor de deur staan en de toch al hoge kostprijs in de melkveehouderij vanwege de hoge mestprijzen. Toch kan ook worden gesteld dat de relatief hoge garantieprijs waarschijnlijk knelt binnen het zuivelconcern, zoals dat in 2023 ook zo het geval was. De garantieprijs staat in ieder geval vrij ruim boven de door DCA Market Intelligence gecalculeerde grondstofwaarde van melk, op basis van de valorisatie van Goudse kaas, of de combinatie mager melkpoeder en boter.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden