Shutterstock

Nieuws Zuivelbusiness

Global Dairy Trade bevestigt stijgende markt

21 Mei 2024 - Wouter Baan

Het betere sentiment op de zuivelmarkt wordt bevestigd op de Global Dairy Trade (GDT) die de grootste stijging neerzet sinds half februari. Vooral mozzarella en boter trekken in waarde aan.

Dit artikel lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De trendsettende zuivelveiling grossiert in behoorlijk grote prijsstijgingen. Enkel Cheddar maakt een pas op de plaats. Daar staat tegenover dat mozzarella als ander kaassoort bijna 10% stijgt tot $4.215 per ton.

Hoogst sinds 2022
Met 5,1% realiseert ook boter een stevige plus en stijgt daarmee tot het hoogste niveau in ruim twee jaar. In 2022 – het jaar met extreem hoge zuivelprijzen – piekte boter kortstondig boven de grens van $7.000 per ton en dat niveau is ook nu binnen handbereik gekomen. De aantrekkende markt beperkt zich niet alleen tot Europa maar is ook op de wereldmarkt zichtbaar. Het augustuscontract van Europees product werd op de veiling zelfs al voor $7.260 verhandeld. Nieuw-Zeeland product is nog wat goedkoper en dat 'drukt' de gemiddelde prijs. 

Ook de melkpoedermarkt deelt onverwacht mee in de opleving. Met een verhoging van 3,5% stijgt mager product tot $2.629 per ton. Volle melkpoeder is op de GDT stilletjes al langer bezig aan een opleving en stijgt met krap 3% tot $3.408 per ton.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden