Gesponsord: accon■avm

De veehandelsregeling en btw

1 Juni 2017

De levering van vee door handelaren is in beginsel een btw-belaste prestatie. Bij toepassing van de veehandelsregeling geldt een uitzondering en is een veehandelaar geen btw verschuldigd over de verkoop van vee. De keerzijde hiervan is dat de veehandelaar ook geen recht op aftrek van btw heeft.

Verzoek veehandelsregeling
Als een veehandelaar gebruik wil maken van de veehandelsregeling dan moet hij daarvoor een schriftelijk verzoek indienen bij de Belastingdienst. Indien aan het verzoek tegemoet wordt gekomen, dan hoeft de veehandelaar voor zijn leveringen van vee geen facturen uit te reiken aan zijn afnemers.

Wanneer hij wel facturen uitreikt, mag daarop absoluut geen btw vermeld staan. De toepassing van de veehandelsregeling geldt voor ten minste vijf jaar. Na deze 5 jaar kan de ondernemer de veehandelsregeling opzeggen.

Lees verder op de website van acconâ– avm.

Advies
Hebt u vragen over de veehandelsregeling? Of wilt u advies over het gebruikmaken van de veehandelsregeling versus opteren voor btw? Wij zijn u graag van dienst.

U kunt het volledige artikel ook als pdf-bestand downloaden.

Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden over onderwerpen die u als melkveehouder aangaan? Meld u dan aan voor de nieuwsbrieven van acconâ– avm adviseurs en accountants via het aanmeldformulier.

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden