Shutterstock

Inside Mest

Weinig activiteit op mestmarkt

9 Juni 2019

Op de mestmarkt zijn weinig bijzonderheden die de aandacht opeisen, waardoor de ophaalbijdragen stabiliseren. Dit wordt, na de voorjaarsaanwending en het maaien van de eerste snede, echter gezien als een normaal patroon.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Voor het uitrijden van mest bij akkerbouwers is het nu vooral wachten op het vrijkomen van de eerste percelen. Tot die tijd zullen er echter weinig activiteiten te bespeuren zijn.

Mestaanbod matig
Het mestaanbod in Nederland is over het algemeen matig te noemen. De meeste veehouders hebben in het voorjaar wel een kans gezien om de mest goed kwijt te raken, al zijn er altijd knelgevallen waarbij wel sprake is van een dwingend aanbod.

In het eerste kwartaal is er, ten opzichte van 2018, circa 20% meer mest vervoerd. Daarnaast is er genoeg opslagruimte in de mestsilo's, omdat die in het voorjaar allen leeg gekomen zijn. De veehouders moeten vaker een prijstechnische hobbel nemen, dan dat er geen afzetmogelijkheden zijn.

Langer uitrijden
Wat dit jaar wel anders is dan in voorgaande jaren, is de zekerheid dat de mest tot en met 15 september uitgereden kan worden. Daarom zou er tijd genoeg moeten zijn om met voldoende mestputruimte de winter in te gaan. Zorg echter wel dat u tijdig inzichtelijk hebt hoeveel mestruimte op uw bedrijf aanwezig is.

Dit artikel is een onderdeel van het deze week verschenen Trendrapport Akkerbouw Pro, waarin ook aandacht is voor de granenmarkt, uienmarkt en aardappelmarkt. Klik hier om het Trendrapport terug te lezen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden