Shutterstock

Inside Mest

Uitrijdseizoen voor mest nadert einde

8 September 2019

Er kan nog tot en met 15 september mest worden uitgereden. Dit jaar is sprake van ongekend mooie omstandigheden. Zo zorgde de vroege graanoogst voor veel uitrijdmogelijkheden, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. 

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De matige prijsverwachting van aardappelen en uien heeft eveneens wat geholpen. Dit was onder meer terug te zien in de interesse voor diverse mestsoorten. Gemiddeld zit er tussen het toe te betalen bedrag voor de vleesvarkensdrijfmest en rundveedrijfmest €2,50 per ton. De bijkomende zaken (als het beschikbaar hebben van stikstof uit vleesvarkensdrijfmest of rundveedrijfmest) leken mooi meegenomen, maar waren uiteindelijk amper van doorslaggevende betekenis.

Veehouders gaan rekenen
Nu het einde van het uitrijdseizoen mest in beeld komt, gaan veehouders rekenen. Wie zijn mestput nu vol heeft zitten, heeft niet opgelet. Dit zou in veel gevallen het geval zijn, want het aanbod rundveemest is sinds half augustus gestegen. De afspraken tot einde seizoen zijn in veel gevallen al gemaakt en daarom is switchen vaak niet meer mogelijk.

Degenen die na het sluiten van de uitrijdperiode nog mest moeten gaan afvoeren, dienen rekening te houden met een hoog tarief door de kosten voor verwerking of tussenopslag in silo’s. Wat van volgend seizoen mag worden verwacht, is nog lastig in te schatten.

Dit artikel is een onderdeel van het deze week verschenen Trendrapport Akkerbouw Pro, waarin ook aandacht is voor de granenmarkt, uienmarkt en aardappelmarkt. Klik hier om het Trendrapport terug te lezen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden