Agrifoto

Inside Mest

Saaie boel op Nederlandse mestmarkt

10 November 2019

Op de Nederlandse mestmarkt is het een redelijk saaie boel. Het aantal mestbewegingen is vanaf de winterstop behoorlijk teruggelopen en de rust die daardoor op de markt heerst, zet begin november gewoon voort.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het aanbod is matig, omdat de meeste veehouders in het uitrijdseizoen voldoende mest hebben weten af te zetten. Daardoor hebben zij op dit moment voldoende mestputruimte. Opvallend is dat de akkerbouwers (meer dan in eerdere jaren) toeschietelijk zijn in het ontvangen van de mest.

Vertraging van de oogst
Hoewel de oogst van de akkerbouwgewassen door de regen vertraagd is, zijn er genoeg akkerbouwers die aangegeven hebben om in het voorjaar van 2020 mest te willen afnemen. De onrust omtrent de veestapel en het bouwen van mestverwerkingsinstallaties spelen daarin mogelijk ook nog een rol. Daardoor kan de beschikbaarheid van drijfmest een probleem gaan worden.

Voor intermediairs die samenwerken met veehouders die nu een aantal vrachten mest willen afleveren, is afzet geen probleem. Daarentegen lijkt het lastiger te worden om de eigen mestsilo's in de akkerbouwgebieden vol te krijgen. Voor akkerbouwers is het tijdig maken van afspraken aan te bevelen.

Dit artikel is een onderdeel van het deze week verschenen Trendrapport Akkerbouw Pro, waarin ook aandacht is voor de granenmarkt, uienmarkt en aardappelmarkt. Klik hier om het Trendrapport terug te lezen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden