Agrifoto

Nieuws Mest

Ondanks mooi weer dalen mestprijzen niet verder

16 April 2020 - Chanti Oussoren

Waar vorige week de ophaalbedragen van vleesvarkensdrijfmest nog wat afnamen is er deze week sprake van stabiliserende prijzen. De prijzen van rundveedrijfmest zijn nog wel enigszins wat veranderd.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het droge weer zorgt voor blijvend goed vooruitzicht voor de mestmarkt en de mest kan nog volop worden uitgereden. De DCA-ophaalbedragen van vleesvarkensdrijfmest blijven deze week ongewijzigd. In de ophaalbedragen van rundveedrijfmest zit in sommige regio's nog wel enige speling in prijzen, maar ook daar blijven de prijzen in grote lijnen stabiel.

Vleesvarkensdrijfmest
De prijzen van vleesvarkensdrijfmest blijven deze week ongewijzigd. De gemiddelde prijs in regio zuid en regio midden blijven hangen op €23 en €20. In de regio zuid blijft Deurne de hoogste prijs noteren met €24 en de laagste prijs blijft in Tilburg met €22. In de regio midden blijft Lichtenvoorde aan kop staan met €21 en noteert Markelo onderaan met een ophaalbedrag van €19.

Rundveedrijfmest
De gemiddelde prijs van rundveedrijfmest in de regio zuid is deze week onveranderd gebleven op €15,50. Wel heeft er een prijsfluctuatie plaatsgevonden binnen de regio. De prijs is Tilburg is met 50 cent toegenomen tot €16 en de prijs in Deurne nam met 50 cent af tot €15,50. Hiermee hanteert Tilburg deze week de hoogste prijs, de laagste in de regio blijft in Uden met een prijs van €15.

In de regio midden is de gemiddelde prijs toegenomen tot €13,33. Deze toename is afkomstig van de prijsstijging in Lichtenvoorde. De prijs nam daar toe met 50 cent tot €14,50. Lichtenvoorde blijft hiermee met de hoogste prijs bovenaan staan. Barneveld blijft met een ongewijzigde prijs van €12,50 de laagste prijs hanteren.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden