Agrifoto

Nieuws Mest

Mestprijzen iets meer in beweging

20 Augustus 2020 - Chanti Oussoren - 2 reacties

Deze week komt er iets meer beweging in de prijzen op de mestmarkt, al is er van grote fluctuaties geen sprake. De DCA-noteringen vertonen deze week zowel lichte stijging als lichte daling in prijs. Geluiden vanuit de markt bevestigen dat er meer aanbod van rundveedrijfmest is dan van vleesvarkensdrijfmest.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er wordt deze week nog volop mest uitgereden en er zijn voldoende uitrijdmogelijkheden op bouwland. Er is vooral interesse in vleesvarkensdrijfmest, onder meer vanwege voldoende fosfaatruimte, waardoor het aanbod rundveedrijfmest wat hoger ligt. De ophaalbedragen  zijn hier en daar licht stijgende of dalende. Met nog ruim 3 weken te gaan voor het uitrijdverbod weer geldt, is het afwachten of de prijzen nog verder  stijgen of dalen.

Vleesvarkensdrijfmest
Het gemiddelde ophaalbedrag van vleesvarkensdrijfmest neemt deze week in regio zuid tot €23. De prijs neemt met €0,50 toe in Deurne en Tilburg en komt daarmee uit op €24 en €22. In Uden blijft de prijs onveranderd op €23.

In de regio midden zakt de gemiddelde prijs terug tot €20,17. Dit komt voor uit een prijsafname van €0,50 in Markelo, de prijs noteert daar nu op €20. In Barneveld (€19,50) en Lichtenvoorde (€21) blijven de prijzen hetzelfde.

Rundveedrijfmest
Het gemiddelde ophaalbedrag van rundveedrijfmest zakt in de regio zuid naar €15.83. Dit is afkomstig van de Tilburgse notering, daar zakt de prijs met €0,50 tot €16,50. Het blijft wel de hoogste notering binnen de regio want in Deurne en Uden blijft de prijs onveranderd op €15,50

In regio midden neemt de gemiddelde prijs toe tot €14,33. In Barneveld is de prijs met €0,50 licht gestegen tot €13,50. Dit blijft desondanks wel de laagste notering binnen de regio want in Markelo (€14,50) en in Lichtenvoorde (€15) blijven de prijzen ongewijzigd.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden