Still Youtube/FDF

Nieuws stikstof

Overleg Landbouwakkoord krijgt toch vervolg

15 Juni 2023 - Klaas van der Horst - 3 reacties

Het overleg over een Landbouwakkoord krijgt toch een vervolg, hoewel het er woensdag naar uitzag dat het zou breken. Volgens LTO Nederland is dat omdat het kabinet woensdagavond alsnog en onverwacht toezeggingen deed. "Boven verwachting", aldus LTO.

De inhoud van de toezeggingen op het laatste moment is nog steeds niet helder, maar LTO vindt het de moeite waard er op verder te borduren en nu de gedane toezeggingen, die breed vanuit het kabinet komen, helder op papier te krijgen.

Daarmee is niet gezegd dat er ook echt een akkoord komt, want binnen de achterban leeft er veel scepsis. Op een bestuurdersbijeenkomst van LTO Melkveehouderij dinsdag in Groenekan, waar voorzitter Erwin Wunnekink een toelichting gaf, bleek er niemand voor de komst van een GVE-norm of iets vergelijkbaars te zijn, terwijl dit wel een harde wens is van het kabinet. Ook landbouwminister Piet Adema blijft voorzichtig. Hij is blij dat het overleg niet is afgebroken, maar realiseert zich dat er nog geen akkoord is. Bovendien, al komt er een akkoord, dan moet LTO het nog altijd aan de leden voorleggen, zo is hen verzekerd.

Europese Natuurherstelwet
Terwijl in het Nederlandse wordt voort-onderhandeld, heeft Europees duurzaamheidscommissaris Frans Timmermans een kleine overwinning geboekt met zijn plannen voor een Europese Natuurherstelwet, die ook veel nieuwe beperkingen dreigt mee te brengen voor landbouw en allerlei andere economische activiteiten op het platteland. Enkele weken geleden stemde de Landbouw- en Visserijcommissie tegen. Vandaag (15 juni) stemde de Milieucommissie met één stem meerderheid vóór. Daarmee is Timmermans er nog lang niet, maar hij is wel een eerste stap verder.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Abonnee
Grasboer 15 Juni 2023
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10904660/overleg-landbouwakkoord-krijgt-toch-vervolg]Overleg Landbouwakkoord krijgt toch vervolg[/url]
een gve norm hoeft toch niet zo beroerd te zijn, gewoon zorgen voor voldoende land bij/om je bedrijf. eigen voer en eigen mest op
eigen land.
Abonnee
Zeeuw 18 Juni 2023
Zo lijkt dat Grasboer maar de werkelijkheid is anders. Veel bedrijven hebben een combinatie vee met akkerbouw . Eencombinstie met akkerbouw in hun regio. Een combinatie met mestvergistings installatie of contract daarmee . Er is sl een meststoffen regeling voor akkerbouw en veehouderij . Er is dus al maatvoering voor nutriënten beheersing. Dus een gradlandnorm geeft grote impact op verdere refuctie veestspel en ondrtnemers vrijheid om in de regio je verfienmodel te ontwikkelen en beheren. Daar moet je de NVWA en RVO niet voor op je bedrijf toelaten. Strsks moet jij de koeien ruimen en komt de melk naar Ned er land via Duitsland Frankrijk België VS Canada Nieuw Zeeland . Daar mogen de koeien wel " boeren" Daar mogen we dan met het KLM CO2 monster naar toe vliegen, alleen boven de 900 meter , weetje want dat telt niet mee volgens D66, de Nedrrlandse Maffia.Dus Sjaak : geen gve norm nu niet en straks ook niet!
Abonnee
Boertien 18 Juni 2023
Als de conclusie is dat melkveehouder zijn in Nederland niet meer gewenst is, dan zou ik er flink over nadenken of hier Fannie toekomst ligt. schrijven zonder spelvouten is trouwens ook een vak.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Achtergrond Stikstofstemming

Succesje Adema met rouwrandje veehouderij

Achtergrond mest

Derogatie beëindigd door druk Timmermans

Achtergrond Stikstofstemming

Omtzigts ministersplannen lonken na landbouwdebat

Achtergrond Stikstofstemming

Lang schaduwregeren geeft irritatie en chagrijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden