Agrifoto

Nieuws CZAV

Winst van CZAV bijna verdrievoudigd

14 Januari 2022 - Jurphaas Lugtenburg

De CZAV sluit het boekjaar 2020/2021 af met een winst van €6,5 miljoen. Vorig jaar bedroeg de winst €2,3 miljoen. Van de boekwinst is de nakorting en de ledentoeslag na de verkoop van de supermarktactiviteiten al af. Dit heeft de coöperatie vandaag (vrijdag 14 januari) bekendgemaakt.

Aan nakorting over de gewasbeschermingsmiddelen, veevoer, meststoffen en maïs- en uienzaad is €2,5 miljoen aan de leden uitgekeerd. Daarnaast wordt er €1,5 ledentoeslag onder de leden verdeeld. Dat is onderdeel van uitkering in drie jaar na de verkoop van de Agrimarkt supermarkten aan Jumbo.

In het eerste jaar waarin Cebeco Granen voor 100% een deelneming is van CZAV heeft dit bedrijf een prima bijdrage geleverd aan het resultaat van de coöperatie. Deels door een efficiënte logistiek en deels door de handelsactiviteiten. Het relatief natte verloop van de zomer was samen met de investeringen in kennis volgens de CZAV bepalend voor de groei in omzet en marktaandeel. Het beheersbaar houden van de ziektedruk vroeg om extra aandacht in de teeltbegeleiding en bracht extra kosten voor de teler met zich mee. Dat is uiteindelijk van invloed op het rendement op de teelten. Om veranderingen op landbouwkundig gebied bij te houden is er afgelopen jaar geïnvesteerd in het kennisteam en het bedrijf Farm21 voor het verwerken en analyseren van data.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden