Lithuaniakid / Shutterstock.com

Nieuws Ondernemen

Vion sluit Noord-Duitse slachtlocatie

25 Mei 2023 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Vion is van plan om een runderslachterij in het Noord-Duitse Bad Bramstedt te sluiten. Het vleesconcern bespreekt met de ondernemingsraad van de productielocatie de voorwaarden voor de sluiting.

Het doel van de sluiting is om Vions Duitse slachtnetwerk te rationaliseren. Door de steeds verder teruglopende beschikbaarheid van rundvee in Duitsland blijven de slachthaken in de productielocaties van Vion steeds vaker leeg. Sinds 2012 heeft Vion de capaciteit in de locatie al meerdere keren naar beneden bijgesteld, zo schrijft het vleesconcern in een verklaring. In de slachterij werken ongeveer 250 personen. Het bedrijf is van plan om het personeel bij andere slachthuizen onder te brengen. Volgens Vion heeft de sluiting geen verdere gevolgen voor de Noord-Duitse dochteronderneming Zucht- und Nutrzvieh GmbH.

Dalende Duitse vleesconsumptie
Daarnaast noemt Vion de teruglopende Duitse vleesconsumptie een belangrijke reden om tot sluiting over te gaan. "De voorgenomen sluiting is onderdeel van een eerder ingezette aanpassing in onze Duitse vestigingen om vraag en aanbod weer in balans te brengen op de Duitse markt die onder druk staat", schrijft CEO Ronald Lotgerink. "Gezien de inflatie en prijsstijgingen, maatschappelijke ontwikkelingen en regelgeving, nemen we maatregelen om de productiecapaciteit in Duitsland terug te brengen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
Louis Pascal de Geer 25 Mei 2023
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10904365/vion-sluit-noord-duitse-slachtlocatie]Vion sluit Noord-Duitse slachtlocatie[/url]
Het is al vrij lang bekend dat het slachten van rundvee een verliesgevende activiteit is en alleen kan worden weggewerkt met de verkoop van vlees en bijproducten, en dat betekent dat slachterijen zonder verwerkingscapaciteit onrendabel zijn of zij nu groot zijn of niet.
Vaak zie je dat de verwerking van de karkassen wordt uitgevoerd in filialen en dat slachterijen an sich zo dicht mogelijk bij de veehouderij moeten zitten, wat voor ons hier in Brazilië erg belangrijk is vanwege de transportkosten en welzijnsnormen voor het vee. Vaak hebben grote slachterijen geen tijd en energie om zich met de productverbetering bezig te houden of om kleine bedrijven te gebruiken als onderzoekcentra.
Een klein bedrijf heeft mogelijkheden als een onderdeel van een coöperatie met de hele keten present of/en als onderzoekcentrum.
Sluiting van kleine slachterijen is niet altijd de beste oplossing, wél de makkelijkste!
Abonnee
rollade 26 Mei 2023
op zich geen slechte colum, maar gezien de toestand in de varkenswereld, en waar dus vion ook meer mee van doen heeft, zou je uit de kop van dit artikel wel even meer aan een varkensslachterij, dan aan een rundveeslachterij denken.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Analyse Varkens

Grote reorganisatie bij Vion laatste kans op Duits succes

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden