Eigen foto

Ruwvoertour Week 19

Percelen bemesten na eerste grassnede

5 Mei 2020 - Redactie Boerenbusiness

Al voor de neerslag op 28 april viel, is bij verschillende veehouders van de Boerenbusiness Ruwvoertour de eerste grassnede gemaaid. Op enkele percelen is ook al mest gereden. 

Deze week zien we verschillende werkzaamheden op de 10 deelnemende percelen van de Ruwvoertour. Drie deelnemers hebben hun percelen al bemest, waar andere deelnemende veehouders de komende weken weer maaien.

Kunstmest strooien
Een van de percelen ligt in Nieuwerkerk (Zeeland). Hier is de eerste grassnede op 24 april gehakseld. De dagen hierna zijn ze meteen begonnen met kunstmest strooien, water mengen bij de mest en daarna bemest. Ook in Zuidbroek (Groningen) en Udenhout (Noord-Brabant) zijn de percelen bemest. In Udenhout is alles op 25 april ingekuild en de dagen daarna kunstmest gestrooid en mest geïnjecteerd. Precies op tijd voor de regenval. “Het gras begint nu wel aardig groen te worden,” aldus de deelnemer.

Regenval
De afgelopen dagen is er na weken van droogte toch regen gevallen over heel het land. De aantal millimeters op de verschillende percelen verschilt niet veel en ligt op de meeste plaatsen tussen de 11 en 14 millimeter. Uitschieter is Zeewolde waar 24 millimeter naar beneden is gekomen. Hoewel de veehouders blij zijn met de neerslag, is het nog lang niet genoeg volgens de deelnemers. “Het zijn dit moment druppels op gloeiende platen,” aldus een deelnemer. Waarbij een andere deelnemer volgt “we missen water”.

Regenval van 27 april 2020 tot 03 mei 2020
Deelnemende veehouders Aantal millimeters
 Doetinchem  13 millimeter
 Nieuwerkerk  14 millimeter
 Overloon  11 millimeter
 Udenhout  12 millimeter
 Zeewolde  24 millimeter
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox