Maisperceel in Aartswoud - Noord-Holland
Maisperceel in Udenhout (Noord-Brabant)
Maisperceel in Jelsum (Friesland)
Maisperceel in Sint-Oedenrode (Noord-Brabant)
Maisperceel in Nieuwerkerk (Zeeland)
Voederbieten carbibou in Udenhout (Noord-Brabant)
Voederbieten Tarine in Nieuwerkerk (Zeeland)

Fotoreportage Ruwvoertour - Week 23

Zo groeien de snijmaïs en de voederbieten

11 Juni 2021 - Erik van der Deure

Dat het weer een hele andere start van het groeiseizoen dan normaal voor de mais, is geen twijfel over mogelijk. In deze fotoreeks wordt weergegeven hoe de maïs- en voederbieten ervoor staan bij de Boerenbusiness Ruwvoertour deelnemers. 

Het plantje heeft er lang over gedaan om boven te komen en wordt op sommige plekken nu overwoekerd door het onkruid. Verder heeft de kou een grote rol heeft gespeeld in de groeivertraging van het maïsplantje en moet zich dat in de komende weken rap herstellen.

Met het warme weer groeit het onkruid alleen net zo hard en waar het plantje net boven komt, is spuiten nog geen optie. ''Laat het warme weer maar zijn werk doen en zodra het plantje groot genoeg is (2 tot 3 bladstadium), kan er worden gespoten. Die slaat op heel veel plekken al erg goed aan, aldus Ludwig Oevermans, ruwvoerspecialist Noord-Nederland van Limagrain. In de eerste foto van de fotorepportage is goed te zien dat de maïs van melkveehouder Frank Rooker is gespoten en het effect zichtbaar wordt.

Groei van de maïspercelen Ruwvoertour 2020

De gemiddelde groeitrend van de maïsplant Ruwvoertour 2021 ligt rond de 20 centimeter. Vorig jaar in dezelfde week lag dit gemiddeld een dikke 10 centimeter hoger. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden