Voor studenten en personeel

Delaval vestigt zich op praktijkcentrum

10 Maart 2014

Het Aeres Praktijkcentrum in Dronten, voorheen bekend onder de naam PTC+, is een samenwerkingsverband aangegaan met fabrikant Delaval. Het melkveebedrijf zal dit jaar worden uitgebreid en uitgerust met onder andere een melkrobot. Het bedrijf wordt als trainingsfaciliteit gebruikt voor zowel Delaval als leerlingen.

Het bestaande melkveebedrijf wordt uitgebreid tot 140 melkkoeien. Ook wordt binnenkort een nieuwe stal gebouwd die plaats biedt voor 80 melkkoeien. Onder de naam farm management center Benelux gaat Delaval de stallen uitrusten met hun techniek voor trainingen en scholing. De helft van de melkkoeien wordt traditioneel gemolken en de andere helft door een robot.

Naast de melkrobot voegt Delaval alle nieuwe snufjes toe die het bedrijf in huis heeft zoals; een online celgetalmeter, activiteitsmeter en Herd Navigator. Dit systeem is een soort laboratorium waarbij gezondheidsgegevens per koe worden geregistreerd. Alle apparatuur wordt door één systeem beheerd. Zo kunnen de studenten ook gegevens uit het bedrijf halen voor hun studie.

Regenradar
Powered by Agroweer
'Boer kan online zelf de supermarkt spelen'

Achtergrond Foodketen

'Boer kan online zelf de supermarkt spelen'

'We kunnen veel leren en onze kennis vergroten'

Aangeboden: Aeres Hogeschool Dronten

'We kunnen veel leren en onze kennis vergroten'

'Mislukte proef in uienteelt is ook een conclusie'

Gewastour Jaco Biesheuvel

'Mislukte proef in uienteelt is ook een conclusie'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief