Voor studenten en personeel

Delaval vestigt zich op praktijkcentrum

10 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het Aeres Praktijkcentrum in Dronten, voorheen bekend onder de naam PTC+, is een samenwerkingsverband aangegaan met fabrikant Delaval. Het melkveebedrijf zal dit jaar worden uitgebreid en uitgerust met onder andere een melkrobot. Het bedrijf wordt als trainingsfaciliteit gebruikt voor zowel Delaval als leerlingen.

Het bestaande melkveebedrijf wordt uitgebreid tot 140 melkkoeien. Ook wordt binnenkort een nieuwe stal gebouwd die plaats biedt voor 80 melkkoeien. Onder de naam farm management center Benelux gaat Delaval de stallen uitrusten met hun techniek voor trainingen en scholing. De helft van de melkkoeien wordt traditioneel gemolken en de andere helft door een robot.

Naast de melkrobot voegt Delaval alle nieuwe snufjes toe die het bedrijf in huis heeft zoals; een online celgetalmeter, activiteitsmeter en Herd Navigator. Dit systeem is een soort laboratorium waarbij gezondheidsgegevens per koe worden geregistreerd. Alle apparatuur wordt door één systeem beheerd. Zo kunnen de studenten ook gegevens uit het bedrijf halen voor hun studie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden