Aeres Hogeschool

computermuis

Achtergrond Foodketen

'Boer kan online zelf de supermarkt spelen'

Het online bestellen van voedsel moet de bundelingskracht zijn voor de Nederlandse agrarische sector. Boeren en tuinders kunnen het contact met de consument én burger optimaliseren, door hun aanbod lokaal via een online platform aan te bieden. 'De boer kan online zelf voor supermarkt spelen.'
12 Oktober 2021
Aeres

Aangeboden: Aeres Hogeschool Dronten

'We kunnen veel leren en onze kennis vergroten'

Vier studenten Tuinbouw & Akkerbouw van Aeres Hogeschool Dronten nemen dit jaar deel aan de Gewastour. Zij zitten in het tweede studiejaar van de studie Tuinbouw & Akkerbouw en monitoren de groei en ontwikkeling van het uiengewas dit seizoen.
13 April 2021
Aeres Gewastour 2021

Gewastour Jaco Biesheuvel

'Mislukte proef in uienteelt is ook een conclusie'

Aeres Hogeschool doet voor het tweede jaar mee met de Gewastour uien. In vergelijking met de andere deelnemers zijn dit geen akkerbouwers, maar studenten tuin- en akkerbouw van Aeres Hogeschool. Zij volgen en monitoren het uienperceel dit seizoen, met behulp van Jaco Biesheuvel die de bewerkingen op het perceel uitvoert. 
30 Maart 2021
Kooij

Nieuws Waterbeheer

Boeren moeten beloning krijgen voor waterprestatie

Medio september startte agrarisch waterbeheer deskundige Wolter van der Kooij als lector agrarisch waterbeheer aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Een belangrijke stap op weg naar het realiseren van de droom dat boeren beloond worden voor waterprestaties.
25 September 2020
Gewastour

Aangeboden door Aeres hogeschool

Gewastour leerzaam traject voor studenten

Niet alleen het leren kijken naar groei en ontwikkeling van het gewas is een interessant voordeel van de Gewastour, ook het contact met de andere deelnemers uit heel Nederland. Aeres Hogeschool Dronten integreert de Gewastour in de module Teeltoptimaliatie en Advies om de studenten nog beter voor te bereiden op een eventuele toekomstige functie als adviseur.
24 Juni 2020
Aeres

Aangeboden: Aeres hogeschool

Maïs Challenge leerzaam project voor studenten

Voor het derde jaar op rij neemt een team namens Aeres Hogeschool Dronten mee aan de MaïsChallenge 2020. Op de onderwijskavel van Aeres Farms is 2 hectare snijmais gezaaid.
4 Juni 2020
gras grasoogst ruwvoertour2020

Opinie Agnes van den Pol

Grasland krijgt steeds meer waarde op melkveebedrijf

Het grasseizoen is enkele weken geleden geopend. Vele boeren hebben inmiddels de eerste snede van het land gehaald, of hebben het op de planning staan. Agnes van den Pol-van Dasselaar, lector grasland en beweiding aan de Aeres Hogeschool in Dronten, vertelt in deze column waar de kracht van gras ligt.
20 Mei 2020
uien zaaien Gewastour2020 uienzaaien

Aangeboden: Aeres Hogeschool

Onderwijskavel om met uien te experimenteren

De Aeres Hogeschool in Dronten doet dit jaar mee aan de Boerenbusiness Gewastour met een zogenaamde onderwijsLeerKavel. Een perceel voor experimenten en proeven gericht op teelt, bodem, water en techniek.
20 Mei 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief