Mechan Groep blijft importeur

Verlenging Agco-contract neemt speculaties weg

16 April 2014 - Redactie Boerenbusiness

Agco, eigenaar van de trekkermerken Fendt, Massey Ferguson, Valtra en Challenger, heeft hun contract met de Mechan Groep hernieuwd. Hiermee komt een einde aan alle speculaties die begin dit jaar de ronde deden. De Vor blijft Fendt importeur voor Midden- en Noord-Nederland. Mechatrac is dat voor Massey Ferguson, Challenger en Fella. Agritech heeft Valtra onder zijn hoede.

Nadat eind december Agrifirm en het Duitse BayWa Fendt-importeur Abemec overnamen begon het te rommelen. Gefluisterd werd dat Agrimec, de kersverse importeur, ook de rest van Nederland onder hun hoeden zou gaan nemen. BayWa is in Duitsland namelijk al de grootste Agco-importeur voor Fendt en Massey Ferguson. Een verlenging van het contract tussen de Mechan Groep en Agco maakt definitief een einde aan deze speculaties.

Met het vernieuwde contract blijft de Mechan Groep importeur van Massey Ferguson, Valtra, Challenger en Fella in heel Nederland en België. De Vor deelt de verkoop van Fendt met Abemec in ons land. Ook de oogstmachines van Agco vallen onder het importeurschap.

De kersverse algemene directeur Ray Uiterwaal tekende het nieuwe contract met senior vice president Rob Smith van Agco. Recent vond er een flinke stoelendans plaats bij de Mechan Groep. Uiterwaal volgde in maart Dick Bruil op. Bij De Vor is Merijn Aldewereld de nieuwe directeur, nadat Dick Melessen naar Kamps de Wild vertrok. Bij Valtra-importeur Agritech nam Roeland Coopman het stokje over van Gerard Zweers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden