14 megapixel camera

Nieuwe Parrot drone vooral voor de hobby

12 Mei 2014 - Redactie Boerenbusiness

Eerder deze maand lanceerde het Franse Parrot, beter bekend van hun handsfree sets, de Bebop drone. Het op afstand bestuurbare helikoptertje heeft vier rotors en is vooral gericht op de consumentensector. Zijn specificaties zijn gering maar dat is ook. Wel is de Bebop een flinke verbetering ten opzichte van het vorige model: de AR 2.0.

De Bebop is niet veel meer dan een minimaal frame, waar vier propellers aan vastzitten,  een flinke cameralens en een accu. Een ring van piepschuim moet ervoor zorgen dat je bij binnen gebruik niet de propeller en muur beschadigd. Dit laat nogmaals zien dat Parrot vooral drones ‘voor de heb’ produceert. De accu heeft een maximale vliegtijd van 12 minuten en dat is weinig. Vlieg je buiten in wat wind, dan wordt die tijd snel gereduceerd. Slimme software, hier blinkt het apparaat op uit, zorgt ervoor dat de drone ook bij hoge windsnelheden stabiel in de lucht hangt.

Op het gebied van de cameratechniek heeft Parrot flinke sprongen gemaakt. De camera heeft een resolutie van 1080 pixels en een 14 megapixel sensor. De camera heeft verder een zogenaamde fisheye lens, die een breedte van 180 graden beslaat. De camera is zo gemonteerd dat hij geen last van trillingen heeft. De jpg-foto’s of mp4-videos worden opgeslagen op 8GB intern flash-geheugen.

Parrot biedt drie opties voor de bediening. De meest simpele is de Free Flight app, die voor Android en Apple toestellen beschikbaar is. Voor de Bebop drone is deze geupdate naar versie 3.0. Veel verschil is er echter niet. Een leuk detail is dat je, via de app, ook een flight path in kunt stellen die de drone vervolgens afvliegt. De drone maakt via een wifi-signaal verbinding met je telefoon. Het bereik is hierdoor maximaal 300 meter. Wil je meer bereik, dan kun je kiezen voor de optionele Skycontroller. Deze bestaat uit twee joysticks en een flinke wifi-antenne, die tot 2 kilometer bereik geeft. Je klemt je smartphone of tablet tussen de twee joysticks en gebruikt deze nog steeds voor het beeld.

De derde mogelijkheid voor de besturing is een zogenaamde virtual reality bril. Recent zijn er betaalbare exemplaren op de markt gekomen, zoals de Oculus Rift. Deze ruim bemeten skibril dekt heel je blikveld. Vervolgens wordt op een groot LCD-scherm het beeld van de drone geprojecteerd. Om het apparaat te besturen heb je wel de joysticks nodig.

Parrot zal de Bebop drone in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt brengen. Er zijn twee versies, met en zonder de Skycontroller bediening. De app is gratis te gebruiken. Wat de kosten zijn is niet bekend gemaakt. Waarschijnlijk ligt die in de regio van 200 tot 275 euro. Dat is nochtans flink minder dan bijvoorbeeld de DJI Phantom, waarvoor je al snel 1.000 euro moet neertellen. Zijn functionaliteit is dan ook beperkt. Wie graag wil hobbyen met een UAV, of bekend wil worden met de techniek, heeft misschien wel voordeel bij de Bebop.

Parrot bebop4.jpg

De Bebop drone van Parrot heeft vier propellers en een 14 megapixel camera. Die kan naast foto"s ook videos opnemen in 1080 pixels.

Parrot bebop2.jpg

Eind 2014 komen twee versies beschikbaar. De goedkoopste bedien je louter via een smartphone met de gratis app. Deze gebruik je voor zowel de besturing als het beeld.

Parrot bebop3.jpg
Wie kiest voor de luxere versie krijgt deze Skycontroller bediening. Je klemt dan een tablet of smartphone tussen de joysticks. Bovenop zit een fikse wifi-antenne, die het bereik van 300 meter naar 2 kilometer brengt. Ook kun je hem aansluiten op een virtual reality bril en het beeld direct voor je ogen geprojecteerd krijgen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden