Nederlandse Akkerbouw Vakbond

akkerbouw ploegen

Nieuws Akkerbouw

NAV: Akkerbouw de dupe van landbouwplannen

De Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) luidt de noodklok over de toekomst van de bedrijfstak. Door een combinatie van Europese en nationale plannen, plus een voorziene overheveling van gelden ten behoeve van andere bedrijfstakken dreigt er amper inkomen meer over te blijven.
4 November 2021
aardappelen supermarkt Albert Heijn

Nieuws NAV

'Voorstellen ACM draaien landbouwsector de nek om'

De Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) vindt de oplossingen die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voorstelt om de verduurzaming vam de landbouw te versnellen 'volkomen onacceptabel'.
12 Oktober 2021
supermarkt Albert Heijn groente

Interview Teun de Jong

'Belang voedselproductie kwalijk onderschat'

Waar blijft de rol van de voedselproductie van de landbouw in het PBL-rapport 'Grote opgaven in een beperkte ruimte', vraagt NAV zich af. Het rapport dat donderdag (8 april) werd gepubliceerd, staat een integrale aanpak voor, maar volgens NAV is het door het ontbreken van dit vraagstuk verre van integraal. Boerenbusiness sprak met NAV-voorzitter Teun de Jong.
9 April 2021
aardappelen biologisch aardappelen poten

Inside Aardappelen

Kostprijs aardappelen stijgt jaarlijks 3 procent

Aardappeltelers hebben in toenemende mate moeite met scheefgroei tussen de kostprijs van de fritesaardappelteelt en de geboden contractprijzen. Vooral in de voorbije 3 jaren zijn de prijzen voor veel inputs scherp gestegen. Een meevaller is er nauwelijks bij. Akkerbouworganisatie NAV zet jaarlijks de kostprijs op een rij. Welke zaken vallen op?
26 Februari 2021
aardappelen sorteren

Inside Aardappelen

Kostprijs aardappelen tijdelijk omlaag

Voor het tiende jaar op rij heeft de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) een kostprijsberekening gemaakt voor consumptieaardappelen. Die daalt naar verwachting in 2021 met gemiddeld 1 eurocent per kilo. Het betreft een tijdelijke verlaging, zo benadrukt de organisatie.
21 December 2020
aardappelen aardappelperceel

Inside Aardappelen

'Huidige marktsituatie toont belang POC'

De Producenten Organisatie Consumptieaardappelen (POC) heeft de officiële erkenning van de overheid binnen. Daarmee kan de ledenwerving van start. De huidige situatie in de fritesmarkt onderstreept volgens Keimpe van der Heide het belang om daar snel werk van te maken.
27 Augustus 2020
aardappelen

Inside Aardappelen

De POC, hoe staat het daar eigenlijk mee?

De dit jaar gevormde Producenten Organisatie Consumptieaardappelen (POC) heeft zich bewust niet in de vraagstukken gemengd die binnen de aardappelsector ontstonden nadat de coronacrisis zich ontvouwde. Achter de schermen werkt het aan hun eerste speerpunt, die de ledenaanwas moet aanwakkeren.
22 Juni 2020
akkerbouw grond perceel akkerbouwbedrijf

Nieuws Toekomstvisie NAV

Duurzamere akkerbouw betekent fors saldoverlies

Akkerbouwers die maatregelen op het gebied van duurzaamheid doorvoeren hebben te maken met gemiddeld 10 tot 25% minder opbrengst. Dat blijkt uit berekeningen van de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV).
10 Juni 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden